Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Verksamhetsidé och vision


På årsmötet den 13 mars 2014 antogs följande verksamhetsidé och vision.

Verksamhetsidé:

Vi vill vara en förening för orienteringslöpare i alla åldrar och färdighetsnivåer där gemenskap och glädje är viktig. Det ska finnas en röd tråd och tanke med vad föreningen erbjuder från barn till vuxen, inklusive elit. Oavsett om man orienterar för att prestera, utvecklas, må bra eller söker upplevelser är alla lika välkomna.
Vi bedriver också i mindre omfattning, både som träning och som tävling, längdskidor, skidorientering, mountainbikeorientering och orienteringsskytte i den mån intresserade ledare finns och snötillgång tillåter.


Vision (som gäller till 2020):

Vi bedriver en modern, utvecklande och attraktiv verksamhet så att alla våra medlemmar trivs och nya lockas att vara med i föreningen. Genom detta kommer vi växa till minst 450 medlemmar 2020.
Det finns ett väl fungerande informationsflöde inom föreningen så att alla känner gemenskap och delaktighet.

Genom vår ungdomsverksamhet placerar vi oss på den övre tredjedelen på ungdomsserien och där ungdomar som skolats i föreningen ska kunna representera föreningen på både USM och Junior-SM.
Genom vår elitverksamhet och dess utvecklande miljö är vi en av världens mest attraktiva elitföreningar och med kapacitet att vinna de stora stafetterna. Dessutom kunna ge enskilda löpare stöd så de kan ta nationella och internationella mästerskapsmedaljer.
Genom vår breddverksamhet har vi träningar på veckobasis samt enstaka evenemang för övriga aktiva. Tack var detta kan vi bland annat ställa upp med minst fyra lag på 25-manna.
Föreningen erbjuder regelbundna träningar och aktiviteter där vi kan träffas oavsett ålder och nivå.

Våra medlemmar är även funktionärer på våra arrangemang samt förtroendevalda, ledare och tränare. Vi fördelar uppgifterna på så många som möjligt. Vi ger stöd och support samt möjlighet till fortbildning, utbildning och utveckling för dessa.  En hög kompetens och ett stort engagemang är avgörande för att vi ska nå vår vision.

 

Externa arrangemang:

Vår förening är en förhållandevis aktiv förening vad det gäller att arrangera externa tävlingar, inte minst vad gäller vår medverkan i Lidingöloppets olika lopp.
De två orienteringsarrangemangen vi genomför, årligen en nationell tävling (oftast på Lidingö) samt en mindre kretstävling för ungdomar vartannat år, gör vi främst för att bjuda tillbaka till orienteringsrörelsen och bidra till dess fortlevnad och utveckling.
Vår medverkan i Lidingöloppsorganisationen olika lopp (främst Lidingöloppet och Blodomloppet) är viktig av främst två skäl: 1) att bidra till dessa lopps fortlevnad och utveckling 2) att den ekonomiska utdelning vi får genom vår medverkan är av avgörande betydelse för att vi ska kunna nå vår vision.

Uppdaterad: 22 MAJ 2018 10:10 Skribent: Anders Stjerndahl
E-post: This is a mailto link

VÅRA SOCIALA MEDIER:STOLT ARRANGÖR AV:

lidingoloppet-logo.svg

SAMARBETSPARTNERS:

noname logo med platta

Postadress:
IFK Lidingö SOK - Orientering
PDF-fakturor: This is a mailto link, Vasavägen 82
18141 Lidingö

Besöksadress:
Vasavägen 82
18141 Lidingö

Kontakt:
Tel: 0730203462
E-post: This is a mailto link

Se all info