Hoppa till sidans innehåll

10MILA 2019!

25 APR 2019 22:59
Äntligen är det dags för vårens höjdpunkt 10mila! Tävlingen går av stapeln nu inkommande helg 27-28.4 i Östra Göinge i Skåne. Klubben ställer upp med totalt 10 lag i helgens stafetter!
  • Uppdaterad: 25 APR 2019 22:59

Äntligen är det dags för vårens höjdpunkt 10mila! Tävlingen går av stapeln nu inkommande helg 27-28.4 i Östra Göinge i Skåne. Klubben ställer upp med totalt 10 lag i helgens stafetter!

Man kan följa med tävlingen via online eller via Webb-TVn!

Tävlingshelgen börjar på lördag kl. 10:15 då ungdomskavlen startar. Målgång är beräknad till 12:04. Vi har två ungdomslag på plats och laguppställningen är följande:

Hans Liwång hälsar att "Målsättningen är att båda lagen ska gå runt och att de mer rutinerade ungdomarna gör stabila insatser och att de mindre rutinerade får chansen att bygga viktiga erfarenheter för framtiden". 

Efter ungdomarna är det dags för damkavlen, som startar 13:15 och har en beräknad målgång 17:15. Våra damer har visat riktigt starka formbesked under hela våren och vi har självklart stora förhoppningar på damerna även i år! Vi har totalt 6 lag på startlinjen och laguppställningarna är följande:

Även om coach Johan Runesson redan varit med på många tävlingar och stafetter i år, kommer 10mila ändå att vara första stora huvudmålet för säsongen och därmed har vi även såklart kollat med Johan vilka hans förväntningar är och hur förberedelserna gått:

"Sedan jag kom in i klubben i höstas försökte jag få igång en liten damsatsningen där vi samlats under vintern och pratat om 10mila och Venla för att vara lite mer förberedda mentalt. Sedan var vi nere i Skåne under våren och utforskade terrängen så jag upplever att vi har koll på så mycket vi kan. Vi är medvetna om att det i slutändan är orientering vi håller på med och då behöver vi vara redo på att allt kan hända ;). Tjejerna har kämpat riktigt bra under våren och såklart bidragit till att lagen varit tuffa att ta ut, samtidigt känner jag att vi har flera stark lag även om vi såklart har höga drömmar för våra allra främsta lag och då såklart första laget. Målet för första laget och således alla lagen är att vi genomför stabila lopp där vi tar våra egna beslut och klarar av att lita på oss själva! Gör vi det tror jag vi kan nå högt upp för alla lagen."

Synnöve Bråten kommer för första gången springa i vårt 1:a lag på 10mila och därmed tänkte vi även höra hur hon känner sig inför sin första sträcka, men även om hela lagets prestation: “Jag er supergira og nervøs (som man vel skal være)! Men når jeg endelig har kommet meg til startpost skal jeg bare gjøre et helt vanlig løp. Ta det med ro og orientere selv, sånn at jeg gjør et bra teknisk løp! Deretter overtar fire superstars, og alt kan skje!”

Kl. 20:30 går startskottet för herrkavlen, tävlingen pågår hela natten och målgång räknas vara ca 07:20 på söndag morgon. Klubben ställer upp med två lag. På grund av skador kommer nedan lagordning dock att ändras, slutliga lag uppdateras under fredagen:

Herrarna har haft några tuffare säsonger, men vi hoppas att det är på 10mila som det äntligen svänger! ”Det har varit en tuff vårsäsong för herrarna i klubben. Jag hoppas att vi kan steppa upp nu när det verkligen gäller och visa att vi kan springa bra stafettorientering. Jag är riktigt taggad inför min sträcka där det förmodligen kommer att finnas många starka löpare.Berättar Björn Cederberg som kommer springa den 8:e etappen.

Mer information om tävlingen finns som vanligt på Eventor!

 

STORT LYCKA TILL ALLA 10 LAG!

(Bild: Ebba Ganslandt (Måsenstafettetens start)

 

Skribent: Ramona Åkermarck-Mähönen
E-post: Adressen Gömd

VÅRA SOCIALA MEDIER:STOLT ARRANGÖR AV:

lidingoloppet-logo.svg

SAMARBETSPARTNERS:

noname logo med platta

Postadress:
IFK Lidingö SOK - Orientering
PDF-fakturor: This is a mailto link, Vasavägen 82
18141 Lidingö

Besöksadress:
Vasavägen 82
18141 Lidingö

Kontakt:
Tel: 0730203462
E-post: This is a mailto link

Se all info