Hoppa till sidans innehåll

10mila Ungdomskavlen 2018

29 APR 2018 21:35
Under lördagens förmiddag gick ungdomskavlen i 10 mila och Lidingö hade tre lag på startlinjen. Förhoppningen var att få runt alla lag - en målsättning som lyckades till slut med några snabbinkallade yngre förmågor!
  • Uppdaterad: 22 MAJ 2018 13:38

Under lördagens förmiddag gick ungdomskavlen i 10 mila och Lidingö hade tre lag på startlinjen. Förhoppningen var att få runt alla lag - en målsättning som lyckades till slut med några snabbinkallade yngre förmågor!

I strålande solsken började kavlen bra med bra förstasträckor av Amelie Rajan, Ella Broquist och Simon Lilja. Många lag sätter sina bästa killar här, så det var bra av Ella och Amelie att komma in runt plats150.
Sedan hade våra lag 1 och lag 2 sina snabbaste H16 på andra sträckan. Lukas Werner gick som vanligt stabilt och plockade runt 120 placeringar! Detta trots att han tog det lugnt för att också orka sträcka 7 i herrkavlen...
Olof Melchersson, och Erik Frankling i andralaget stod också för en bra upphämtning av 60 placeringar! Tredjelaget och Maja Lilja - förstaårs D14 - hade det tufft och var helt utan sällskap i den svåra skogen men tog sig i mål.
Tredje sträckan i ungdomskavlen är den kortaste - och här finns chans att plocka om man är snabb. Agnes Damberg i förstalaget gjorde just det! Ett lopp på dryga 21 minuter lyfte laget till plats 28. Ytterligare 8 placeringars förbättring. Andralagets lovande H12-löpare Nils Samrud och Oliver Liwång sprang jämnt runt 22 minuter med ett placeringsplock på 20! Inför sista sträckan låg de nu 54. Tredjelaget hade nu de snabbinkallade Anna Frankling (D12) och Vera Skantze (D10). Ett lugnt lopp tillsammans runt banan, förde kavlen vidare även för detta lag!
Sista sträckans löpare mötte förstås det tuffaste motståndet! Men förstalagets Robert Ohlsson-Kihlborg höll ihop mycket bra och första laget slutade på en överraskande bra 28 plats - 13 minuter efter segrande Espoon-Suunta från Finland. Andralagets Lisa Thunell hade det tuffare ute i skogen men kämpade in laget på plats 109.
Tredjelaget hade en bra avslutning med Ludde Jarlemark som tog sig runt och satte slutplaceringen till 250!
Bra kämpat av alla löpare!

(Text Pär Lilja, bilder: lagledarna)

Skribent: Ramona Åkermarck-Mähönen
E-post: Adressen Gömd

VÅRA SOCIALA MEDIER:STOLT ARRANGÖR AV:

lidingoloppet-logo.svg

SAMARBETSPARTNERS:

noname logo med platta

Postadress:
IFK Lidingö SOK - Orientering
PDF-fakturor: This is a mailto link, Vasavägen 82
18141 Lidingö

Besöksadress:
Vasavägen 82
18141 Lidingö

Kontakt:
Tel: 0730203462
E-post: This is a mailto link

Se all info