Hoppa till sidans innehåll

25Manna 2017

09 OKT 2017 17:02
I lördags gick det årliga 25manna av stapeln då Lidingös tre starka lag kämpade om segern i Botkyrka.
  • Skapad: 09 OKT 2017 17:02

09:00 startade den långa stafetten som 25manna brukar bjuda på och inte långt efter starten kom regnet men tävlingen fortsatte som förväntat. Det tog inte lång tid för de förstasträckslöpare Lidingö hade startat med att komma in och skicka ut andrasträckslöparna så att tävlingen var riktigt igång. I tältet var det fullt med folk; folk som skulle iväg, folk som redan hade sprungit och folk som hade kommit dit för att kolla på den fantastiska tävlingen.

Lidingös förstalag var inte långt efter täten efter första sträckan och tog in lite för varje sträcka som de sprang och slutade på en tionde placering och som sjätte svenska klubb och som tredje stockholmsklubb.

Den eftertraktade förstaplaceringen tog Tampereen Pyrintö (Finland) och tvåa blev IFK Göteborg som bästa svenska lag och Södertälje Nykvarn som bästa Stockholmslag på tredjeplats.

Lidingös andralag slutade på en 39:de plats som slutade som näst bästa andralag efter en spännande spurtstrid mot IK Hakarpspojkarna.

Lidingös tredjelag klättrade från 356 till 224 på bara sex sträckor.

Terrängen var riktigt varierad men ändå den klassiska stockholmsterrängen med små höga höjder och stigar i dalarna. Det var riktigt risigt och mycket tjock terräng i början men de längre banorna kom bort till riktigt bra områden med god sikt och öppna höjder. Allt som allt var det roliga banor på rolig mark.

Trots det skiftande vädret var alla från seniorer till ungdom på topphumör under hela dagen och presterade till de yttersta.

 Så 25manna var en succé för både de klubbar som tävlade och för arrangörsklubbarna Tumba SOK och Tullinge SK.

Nyheten har skrivits av våra Prao-elever Ludvig Jarlemark och Simon Lilja 

Skribent: Jere Pajunen
E-post: Adressen Gömd

VÅRA SOCIALA MEDIER:STOLT ARRANGÖR AV:

lidingoloppet-logo.svg

SAMARBETSPARTNERS:

noname logo med platta

Postadress:
IFK Lidingö SOK - Orientering
PDF-fakturor: This is a mailto link, Vasavägen 82
18141 Lidingö

Besöksadress:
Vasavägen 82
18141 Lidingö

Kontakt:
Tel: 0730203462
E-post: This is a mailto link

Se all info