Hoppa till sidans innehåll

9 dagar, 18 orienteringspass och 9 OS-medaljer

20 FEB 2014 14:54
Omkring 20 Lidingölöpare ignorerade under förra veckan ett visst annat pågående idrottsevenemang och tillbringade i stället sina dagar på den spanska regnkusten för att slipa på orienteringstekniken, springa barmark och leva det underbara lägerlivet.
  • Skapad: 20 FEB 2014 14:54

Vi möttes av lukten av vår när vi landade i Malaga. Efter att i sann manãna-anda ha fått vänta nästan en timme på våra hyrbilar, påbörjade vi den vackra resan från Malaga till Barbate. Vädret var inte det bästa, men vattnet och bergen inbjöd till drömmar om långa löpturer följt av bad i havet. Väl framme på boendet blev vi installerade i fem små hus som, precis som förväntat var kalla och lite fuktiga. Som en av de mer rutinerade i gänget hade jag så klart packat tofflor, tjocktröja, mössor... ja det var nog bara korsordet som junisarna i min stuga inte gärna hade lånat.

träning

Vi drog direkt iväg på första passet i naturreservatet väster om Barbate där vi också tränade majoriteten av passen under veckan. Känslan av att få slira runt i sand i stället för snö gjorde att vi alla lämnade passet med ett leende, sugna på mer. När vi alla sedan skulle laga mat och duscha samtidigt, blev det lite jobbigt för elcentralen och strömmen försvann precis som varmvattnet. Tur för oss att vi hade gasspis i vår stuga, de italienska mästerkockarna fick gå runt och snällt be alla att stänga av sina element. Att laga mat i dunjacka och pannlampa, och gå runt i skogen och samla ved var kanske inte exakt vad vi hade förväntat oss, men ingen idé att sura över det.

samlaved

Ibland tänker jag på de personer som aldrig varit på ett träningsläger. Aldrig vaknat på morgonen den första dagen på lägret så fulla av förväntan att det är omöjligt att ligga kvar i sängen, aldrig upplevt känslan av renhet efter första duschen på tre pass, aldrig satt på sig ett blött pulsband, aldrig ätit mat som smakar bra trots att den är helt okryddad och aldrig fått dela det här med en massa andra människor som älskar det precis lika mycket. Jag är oerhört tacksam att jag får leva lägerlivet!

natur

Under dagarna i Barbate blandade vi lugna teknikpass med kvalitativa högintensiva pass. Veckans höjdpunkt var kanske stafetträningen där Thomas bjudit in några andra klubbar att delta. Det visade sig bli en skara på över 50 personer och vi fick alla chansen att testa fysik, teknik och koncentration i högsta fart! När Helena Jansson yttrade små tjut av glädje på väg till första kontrollen började vi alla skratta för att sen återvända till orienteringsbubblan. Här kan du följa GPS trackingen från träningen.

 

Trots att Barbate bjöd på fina träningar i varierad terräng, så var vi nog ganska nöjda med att få byta miljö efter fem dagar med kall dusch, 99% luftfuktighet inomhus och högst otillförlitlig strömförsörjning. Till vår stora glädje kom vi till riktigt fräscha lägenheter i Huelva, drygt två timmars bilresa nordväst om Barbate. Till och med solen visade sig! I Huelva väntade mer klassisk strandterräng med böljande sanddynor och låg vegetation. Här väntade också tre tävlingar och en prolog. Spanjorerna tar tävlingsarrangerande på största allvar, och levererade välordnade tävlingar med en prisutdelning som nästan var i paritet med en OS-invigning. Mer om tävlingarna och lite resultat kan man hitta på aom2014.com

Skribent: Annica Gustafsson

VÅRA SOCIALA MEDIER:STOLT ARRANGÖR AV:

lidingoloppet-logo.svg

SAMARBETSPARTNERS:

noname logo med platta

Postadress:
IFK Lidingö SOK - Orientering
PDF-fakturor: This is a mailto link, Vasavägen 82
18141 Lidingö

Besöksadress:
Vasavägen 82
18141 Lidingö

Kontakt:
Tel: 0730203462
E-post: This is a mailto link

Se all info