Hoppa till sidans innehåll

Årets tränare - Gynnarstipendier

11 NOV 2014 19:56
Vår tränare Thomas Furuheim har blivit utsett till året tränare av Skogssportens Gynnare. Också Helena Karlsson och Fredrik Johansson har fått stipendier.
  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 01:27

Skogssportens Gynnare är en ideell förening som årligen delar ut stipendier på ca 300 000 kronor. Bland årets stipendier återfinns några medlemmar i klubben. 

Årets tränare, delas årligen ut till två tränare, en manlig och en kvinnlig, som vardera får 10 000 kronor. Årets tränare 2014 blev Thomas Furuheim IFK Lidingö SOK och Ann Enman, juniorcoach för SkidOlandslaget.

Gynnarnas motivering för att välja Thomas, utgår från den beskrivning/motiv som Filip Dahlgren och Helena Karlsson gjorde i den ansökan de (var för sej) skickade in för Thomas: 

Thomas kom till IFK Lidingö SOK 2011 och har haft en avgörande roll för utvecklingen till den starka position som klubben har idag. Framgångarna med flertalet SM-medaljer, framskjutna placeringar vid VärldscuperVM och EM, 2:a-platser för herrarna vid 10Mila & finska Jukola-kavlen samt seger vid årets upplaga av 25-Manna vittnar om Thomas kompetens som tränare.

Thomas är personlig tränare för flera löpare i klubben, två av dem, Helena Karlsson och Filip Dahlgren, ingår i A-landslaget inför 2015 och Anna Bachman i 2015 års Utvecklingslandslag.

Thomas främsta egenskap som tränare är hans lugn och trygghet vilket ger löparna stöd att kunna prestera när det verkligen gäller.
Han ser individuella skillnader mellan aktivaär flexibel och lyssnar till olika adepters tankar kring tävling och träning. Samtidigt är han tydlig med att det inte finns några genvägar för att nå toppen - hängivenhet och långsiktighet är det som ger framgång.

Thomas lägger ner mycket tid på varje enskild individ och vill alltid allas bästa. Han svarar för att träningspassen håller hög nivåhan är med ute på såväl träning som tävling vilket betyder mycket ochallt detta bidrar till en fantastisk sammanhållning i klubben. 

Helena Karlsson fick också ett stipendium, Utvecklingsstipendium för talanger, på 7 000 kronor.

Fredrik Johansson har också fått ett stipendium från Gynnarna i år. Han och övriga i stafettlaget fick vardera 20 000 kronor för VM-guldet.

Furuheim årets trener i Sverige - orientering.np

Alexandersson Årets orienterare – för tredje året på raken - orientering.se

Skribent: Øystein Kvaal Østerbø

VÅRA SOCIALA MEDIER:STOLT ARRANGÖR AV:

lidingoloppet-logo.svg

SAMARBETSPARTNERS:

noname logo med platta

Postadress:
IFK Lidingö SOK - Orientering
PDF-fakturor: This is a mailto link, Vasavägen 82
18141 Lidingö

Besöksadress:
Vasavägen 82
18141 Lidingö

Kontakt:
Tel: 0730203462
E-post: This is a mailto link

Se all info