Hoppa till sidans innehåll

Danish Spring - Hård konkurrens i svår dansk terräng

25 MAR 2014 22:37
I helgen tävlade några av våra elitlöpare nere på Danish Spring i Danmark. Konkurrensen var stor då Danmark och Norge hade uttagningstävlingar till Europamästerskapen som avgörs i Portugal i mitten på april. För Lidingölöparna Øystein Kvaal Østerbø och Jo Forseth Indgaard stod alltså en EM-biljett på spel.
  • Skapad: 25 MAR 2014 22:37

Helgen inleddes med en sprintdistans på fredagen. Øystein visade var skåpet skulle stå och vann tävling. Fantastiskt imponerande i den hårda konkurrensen! I damklassen slutade Helena på en fin 7:e plats, där hon bland annat slog alla EM-testlöpande norskor. Bra start för IFK Ön!

Danish_Spring_2014_Sofia

Under de kommande dagarna stod skogsdistanser på programmet. Dessa var förlagda i längst upp i norra Själland och bjöd på öns bästa orienteringsterräng och vad som enligt arrangörerna menade skulle representera nästan alla terrängtyper som finns i Danmark.

Danish_Spring_2014_Jo_Filip

Till medeldistansen hade klubben utökat sitt löparstall med några icke-sprinttävlande i form mig, Annica, Erik, Filip och Jo, men denna tävling blev inte en lika stor hit som gårdagen. Øystein blev bästa herre med en 15:e plats, följt av Erik på en 22:a plats. I damklassen slutade Annica på en 21:a plats och var med den placeringen bästa Lidingötjej.

Danish_Spring_2014_Annica

Helgen avslutades med en rejäl långdistans, 12 km för damerna och 17 km för herrarna. Annica blev återigen bästa Lidingötjej, men nu som 7:a, 6 minuter efter helgens suverän, danskan Maja Alm. På herrsidan visade Øystein fortsatt god form och tog hem fjärdeplatsen. Filip Dahlgren blev 10:a, 2 min efter Øystein. Resultat samt GPS tracking på Danish Spring's hemsida.

Øystein blev efter helgen uttagen till den norska EM-truppen. Lidingölöpare som sedan tidigare redan fått sin EM-biljett är de svenska löparna Annica Gustafsson, Helena Karlsson, Fredrik Johansson och Filip Dahlgren.

Skribent: Sofia Adolfsson

VÅRA SOCIALA MEDIER:STOLT ARRANGÖR AV:

lidingoloppet-logo.svg

SAMARBETSPARTNERS:

noname logo med platta

Postadress:
IFK Lidingö SOK - Orientering
PDF-fakturor: This is a mailto link, Vasavägen 82
18141 Lidingö

Besöksadress:
Vasavägen 82
18141 Lidingö

Kontakt:
Tel: 0730203462
E-post: This is a mailto link

Se all info