Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Italienläger Augusti 2012

11 SEP 2012 10:18
Efter en lyckad vårsäsong fick jag reda på att jag blivit uttagen som reserv till student-VM samt att jag skulle få delta på landslagets läger i Asiago, Italien, som förberedelse inför VM som går där 2014.
  • Skapad: 11 SEP 2012 10:18

Jättekul förstås att bli uttagen, fick tyvärr inte springa student-VM, men i mitten på augusti gick flyget söderut för Italien-lägret. Det va med viss osäkerhet som jag åkte från Sverige. I början på sommaren tränade jag ganska hårt och toppade en fin träningsvecka med ett hårt 4h cykelpass på racern. Kroppen sa tack, men nej tack och jag fick ont i knäet, förmodligen löparknä. Denna skada strulade sedan under nästan 6 veckor och jag hade precis blivit ”bra” i mitten på augusti. Så jag visste inte hur mycket jag skulle kunna springa under veckan i Asiago. Positivt var att knäet fungerade mycket bra hela lägret och jag behövde bara hoppa över ett pass!


Asiago är en liten by belägen i nordöstra Italien på 1100m.ö.h. fina omgivningar med höga berg och slingrande serpentinvägar. Som sig bör bjöd Italien även denna gång på bra väder, god mat och ett härligt kroppsspråk. Vi bodde i en timmerbyggnad i lägenheter om fyra. Första kvällen så tog vi in tvättstället från balkongen för att det ”åskade” som in i… Resterande dagar lät vi det stå på balkongen då vi konstaterat att vi bodde granne med en bowlinghall :P


Veckan flöt på med mycket träning, två pass om dagen och på kvällarna analys samt diskussion av dagens upplevelser. Träningarna höll bra kvalitet och allt eftersom veckan gick kände jag mig starkare fysiskt, väldigt skönt, efter en halvbra sommarträning med skada. Veckan gick snabbt och jag lärde känna och träffade nya kompisar! Det va ganska mycket ”orienterings-nörderi”, lite mer än vad jag själv är van vid, men man kom snabbt in i det.
Jag tror att lägret har gett mig mycket nya erfarenheter och insikter i min vidare satsning. Kul att så mycket Lidingöfolk va med också; AnnaB, Filip, Fredrik, Frida, Helena, Annica G och Holthen va naprapat!

Så nu j-vlar ska vi ge järnet på höstens träningar och tävlingar, ses på Säcka!

Skribent: Anders Carlsson

VÅRA SOCIALA MEDIER:STOLT ARRANGÖR AV:

lidingoloppet-logo.svg

SAMARBETSPARTNERS:

noname logo med platta

Postadress:
IFK Lidingö SOK - Orientering
PDF-fakturor: This is a mailto link, Vasavägen 82
18141 Lidingö

Besöksadress:
Vasavägen 82
18141 Lidingö

Kontakt:
Tel: 0730203462
E-post: This is a mailto link

Se all info