Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

JVM-läger i Slovakien

11 JUN 2012 22:24
För några veckor sen blev jag uttagen till att springa mitt andra JVM. Förra året åkte vi i Sverige ned till Polen ungefär en vecka före första distansen på en så kallat Pre-camp. Då drabbades tyvärr halva laget av magsjuka och så mycket specifik träning i högt tempo blev det inte så tätt inpå tävlingarna.
  • Skapad: 11 JUN 2012 22:24

I år valde vi därför att åka ned och träna nu i en vecka, ungefär en månad före mästerskapet. Så förra fredagen satte vi oss på planet ner till Ungern för att på vägen till Kosice (Slovakien) springa en relevant sprint i Miskolc. Sprintarna där nere är luriga med många små gränder. Ibland var det svårt att veta om man sprang in i en gränd eller i en affär.

 

Av de andra distanserna är långdistansen den mest utmanande. Kartan präglas av djupa, stora och ovala gropar och det är väldigt stenbunden mark bitvis. En del av kartan är grön-gul där det gröna i princip inte går att ta sig genom. På det gula går det snabbt men där får man passa sig så att man inte blir tacklad av en av de hundratals kor som går lösa!

 

Medeldistansen och stafetten går i mer typisk kontinental terräng. Medeln bjuder också på bitvis väldigt detaljrika, sluttande områden och en hel del sten på marken.

 

Lägret var väldigt bra med fint och varmt väder, fina och utmanande skogar och vi kunde bekanta oss lite med hotellet där vi också kommer bo på JVM. Så nu gäller det att ta med sig lärdomarna och försöka träna så specifikt som möjligt fram tills mitten av första veckan i juli då vi flyger dit igen :)

 

Mer om mästerskapet som program och gamla kartor kan ni hitta här: jwoc2012.sk (Junior-VM inleds med sprint den 8 juli.)

Skribent: Helena Karlsson

VÅRA SOCIALA MEDIER:STOLT ARRANGÖR AV:

lidingoloppet-logo.svg

SAMARBETSPARTNERS:

noname logo med platta

Postadress:
IFK Lidingö SOK - Orientering
PDF-fakturor: This is a mailto link, Vasavägen 82
18141 Lidingö

Besöksadress:
Vasavägen 82
18141 Lidingö

Kontakt:
Tel: 0730203462
E-post: This is a mailto link

Se all info