Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

JVM – ett äventyr!

04 AUG 2012 19:42
Den 4e juli satte jag mig förväntansfull på ett flygplan ned mot Slovakien. Det var nog den dag vi alla i truppen längtat efter och nu var det alltså dags för sommarens stora mål – Junior-VM. Dagarna innan det att själva tävlingsveckan drog igång spenderade vi genom att vara ute på Model Events (träningar), göra oss hemmastadda på hotellet, ackreditera oss, göra presentationsfoton osv. Jag hade för första gången kunnat träna på bra fysiskt inför ett mästerskap men jag kände ute på träningskartorna att jag inte riktigt var trygg i terrängtypen.


  • Skapad: 04 AUG 2012 19:42

JWOC_2012_Helena

Foto: Bo Månsson

 

Första distansen var sprint och det gick okej. Jag gjorde några småmissar inledningsvis men slutade på en 11e plats. Långdistansen såg jag fram emot, jag visste att den skulle bli tuff. Jag började stabilt men redan vid 3an kom den första missen. Sen fortsatte tyvärr misstagen på löpande band och när jag, med en kinesiska konstant en meter bakom mig, missade 6e kontrollen i princip i ringen med 5 minuter var jag uppgiven. På vägen mot mål kom sedan världens åskväder och det var nästan så att man skulle behövt pannlampa i skogen! Men det var inte bara jag som hade det tufft i skogen, trots alla misstag var jag ändå 19e tjej i mål av ca. 140 stycken.

Efter att långdistansen sprungits och vilodagen var över var det dags för medeldistanskval. Jag startade i det absolut första heatet. Tekniskt sett gick det bra men att starta först var inte optimalt. Brännässlorna var inte att leka med! Men vidare till finalen tog jag mig och efter lite kylbalsam på kroppen mådde jag nästan prima igen ;) Finalen blev dock återigen en mindre katastrof. Det stämde inte alls tekniskt. Jag kände precis som på långdistansen att jag inte var trygg i terrängen. Trots en hyfsad 16e plats var jag nu rejält besviken, jag ville så mycket mer..

 

JWOC_2012_Stafett

 

På stafetten fick jag chansen att springa första sträckan i Sveriges första lag. Mitt lopp var inte heller här det bästa men jag hängde ändå med hyfsat in till växling och framförallt så hade jag ett grymt lag :) Frida Sandberg sprang andra sträckan och Tove Alexandersson sista. Vi slutade 2a efter Danmark men att ens få en medalj var otroligt kul!

Trots att mina prestationer och resultat inte var riktigt som jag velat hade jag ett fantastiskt roligt JVM-äventyr. Det är en så häftig stämning och så kul med alla nationer! Även om man är där för att tävla är det så mycket annat runt omkring som händer. Så mycket vänskap och så mycket glädje! Jag skulle önska att alla fick uppleva det!

Skribent: Helena Karlsson

VÅRA SOCIALA MEDIER:STOLT ARRANGÖR AV:

lidingoloppet-logo.svg

SAMARBETSPARTNERS:

noname logo med platta

Postadress:
IFK Lidingö SOK - Orientering
PDF-fakturor: This is a mailto link, Vasavägen 82
18141 Lidingö

Besöksadress:
Vasavägen 82
18141 Lidingö

Kontakt:
Tel: 0730203462
E-post: This is a mailto link

Se all info