Hoppa till sidans innehåll

Klubbläger i Italien

28 MAJ 2014 12:33
Åka till Portugal i februari eller åka till Italien i maj? Jag hade planerat att bara åka på ett utomlandsläger den här våren och valet blev ganska enkelt – Italien!
  • Skapad: 28 MAJ 2014 12:33

Eftersom jag lämnade studentlivet bakom mig för två år sedan och numera jobbar så tänkte jag att visst, jag ville åka på läger och träna duktigt och mycket, men jag skulle också ha skön semester med lite gott vin och kanske strunta i något pass för att istället turista lite i omgivningen. Men väl på plats omgiven av massa andra härliga träningsfreaks och fina vyer och alptoppar så var det omöjligt att låta bli att träna på och fokusera på träningen. Vi var ett härligt gäng på sex löpare från klubben som åkte samma flyg ner och vår fantastiska och alltid lika uppskattade coach Thomas anslöt sig också till lägret någon dag senare.

Italien_maj_2014_1

Blev lite turistande, här glassfika vid ett fort med helt okej utsikt.

Vi bodde i Lavarone, en liten by uppe i bergen, mellan Milano och Venedig. På programmet stod bland annat VM-tester för medel- och långdistans. Så svenska landslaget m.fl. var på plats och vi bodde på samma hotell som dom och därför hade vi ytterligare fyra Lidingölöpare på plats. Däribland den nya kända, mer moderna radarparsvarianten av (naken-)Filip och Fredrik (ni har väl omöjligt missat killarnas nakenkupp som toppade många sportnyheter i Sverige, Finland och Norge?). Jag hoppas på lika stort mediautrymme för killarna i juli, men då mer i form av medaljrubriker.

Italien_maj_2014_2

Filip och Fredrik i Lidingökepsarna.

Det blev mycket orientering, bilkörning på serpentinvägar, fina toppturer, jobbiga (och roliga) VM-tester, croissanter till frukost och socialt umgänge. Så som ett läger ska vara! För mig är i alla fall fin träning och roligt umgänge de viktigaste ingredienserna för ett lyckat läger. Sen om solen skiner och värmer är det ett fett plus. Nu sken inte solen hela lägret, utan oftast på förmiddagen och sedan blev det moln på eftermiddagen. Vi fick verkligen känna på molnigheten när vi en topptur startade i solsken och avslutade på toppen mitt uppe bland molnen. Utsikten var inte den bästa.. Men det var ändå en fin tur och för mig höjdpunkten på resan! Det tog oss nästan en timme att nå toppen, 2 054 m.ö.h. och på vägen upp sprang vi i solsken på alpängar, kastade snöbollar på varandra, killarna gamblade lite farligt vid något stup för att ta coola bilder (såklart) och vi åkte stjärtlappsrace på en stor snöfläck (fast utan stjärtlapp).

Italien_maj_2014_3

Mot toppen.

Italien_maj_2014_4

Stjärtlappsrace!

Italien_maj_2014_5

Nice topptur! Men inte så nice utsikt.

En annan skojig höjdpunkt på resan var de kepsar som Mårten och Niklas införskaffade till alla Lidingölöpare – självklart i rätt färger!

Italien_maj_2014_6

På väg mot VM-test i snyggkepan.

Jag är så glad för att jag snart får återvända till det här området i Italien. I juli åker jag dit igen, för att den gången mer fokusera på vinet och turistandet och framförallt - heja på klubbens löpare, Filip och Fredrik (och övriga svenskar) på VM!

Ciao! /Sofia

Skribent: Sofia Törnqvist

VÅRA SOCIALA MEDIER:STOLT ARRANGÖR AV:

lidingoloppet-logo.svg

SAMARBETSPARTNERS:

noname logo med platta

Postadress:
IFK Lidingö SOK - Orientering
PDF-fakturor: This is a mailto link, Vasavägen 82
18141 Lidingö

Besöksadress:
Vasavägen 82
18141 Lidingö

Kontakt:
Tel: 0730203462
E-post: This is a mailto link

Se all info