Hoppa till sidans innehåll

Lidingös skolor hittar ut med kartan i hand

29 OKT 2012 15:09
Årets hittaut.nu/Lidingö innehåller ett särskilt projekt för att visa upp orientering för våra ungdomar i mellanstadiet:

Orienterare från IFK Lidingös SOK:s elitgrupp håller lektioner med skolklasser och ordnar orientering i skolans närområde med modern OL-karta och tidtagning.

  • Skapad: 29 OKT 2012 15:09

Både elever och lärare tycker att det har varit riktigt kul. En stor del i entusiasmen har det elektroniska chip som deltagarna ”stämplar” med vid kontrollerna. Med ”SI-pinnen” ser man om rätt kontroller besökts i rätt ordning och får exakt tidtagning för sitt lopp med mellantider till varje besökt kontroll. Det blir också roligt och intressant för alla när proffsiga utövare av idrotten kommer till skolorna och lär ut tillsammans med idrottslärarna.

De OL-banor eleverna prövar vid sin skola är 3 – 6 olika med längder på 200 – 700 meter. Längd och svårighet har anpassats till elevernas ålder.

Ett tiotal skolbesök har genomförts under hösten. 2 – 3 lektioner på ca 1 timma med lika många klasser vid resp skola och ca 12 – 25 elever varje lektion.

I hittaut.nu/Lidingö skolprojekt 2012 ingår också att skolorna får både hittaut.nu-kartor och egna skolkartor. Totalt 16 kartor över lika många skolor med närområden har IFK Lidingös SOK skapat för skolprojekte.

Orienterarna från SOK som håller i Skolprojektet i skolorna heter Sofia Törnqvist och Öystein Kvaal Österbö. Riktigt roligt för dem och lärarna har bl.a. varit att uppleva elever som inte alltid varit särskilt ”tävlingslystna” har visat sig framåt i detta, velat göra bra ifrån sig och springa på en okej tid.

www.hittaut.nu/lidingo

Skribent: Rolf Lilja

VÅRA SOCIALA MEDIER:STOLT ARRANGÖR AV:

lidingoloppet-logo.svg

SAMARBETSPARTNERS:

noname logo med platta

Postadress:
IFK Lidingö SOK - Orientering
PDF-fakturor: This is a mailto link, Vasavägen 82
18141 Lidingö

Besöksadress:
Vasavägen 82
18141 Lidingö

Kontakt:
Tel: 0730203462
E-post: This is a mailto link

Se all info