Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Näst bäst i världen

06 MAJ 2014 11:00
Det är tidig tisdagmorgon. Jag har precis kört in lillebror i vår lilla båt till Spillerboda brygga där han ska ta bussen kl 06:00. Själv återvänder jag till Oxholmen där jag jobbar dygnet runt i stugan.
  • Uppdaterad: 08 JUN 2016 01:27

Fjärden ligger bitvis spegelblank och det är frost på båtens tofter och på bryggorna. Ejdrar och skarvar ligger och lurar på de enorma strömmingsstimmen som vimlar runt i det kalla vattnet. Bedövande vackert.

Söndagsmorgnens envig framkallar fortfarande rysningar. Vilka härliga insatser. Klart att minnesbilderna från 2010 med vår senaste seger på Tiomila dök upp när jag stod och väntade på upplösningen. Som påminner oss om att det går att vinna.

Avslutningen var brutal från båda lagens sistasträckslöpare. Inser man med förlamande klarhet när man själv stapplat runt på gamla trötta ben på liknande stråk några timmar tidigare. I en helt annan hastighet. Ofattbart helt enkelt.

Tio man gör imponerande insatser och till sist fick vi stryk med en sekund per kilometer i snitt. Inte något man kan uppfatta med blotta ögat precis...

Klart att minnesbilderna från 2010 med vår senaste seger på Tiomila dök upp när jag stod och väntade på upplösningen. En seger som påminner oss om att det går att vinna.

Vi syntes på ett fint sätt under hela tävlingen och alla ni som bidrog till detta ska känna stolthet. Duktiga ungdomar, imponerande bredd på damtävlingen med flera lag i topp på förstasträckorna och en fin sjundeplats - glöm inte den! - och som kronan på verket en andraplats i herrklassen. Den tredje genom tiderna. Fjorton år sen sist. Och vi får gå tillbaka ända till 1984 för att hitta den gång när vi senast gick ut på sistasträckan i en duell om segern, samtidigt med den blivande segraren.

Trettio år sen sist men med dessa lag vi nu har tror jag att det inte kommer att dröja lika länge till nästa gång jag väntar på målgång med chans på seger i en av de två stora stafetterna för herrarna. Eller för damerna för den delen!

Stort tack till alla ledare som stod för perfekt marktjänst och coachning. Grattis Thomas till resultat som imponerar på alla och som många tycker att du är en bidragande anledning till.

Finland nästa!

Micko

Skribent: Mikael Tarandi

VÅRA SOCIALA MEDIER:STOLT ARRANGÖR AV:

lidingoloppet-logo.svg

SAMARBETSPARTNERS:

noname logo med platta

Postadress:
IFK Lidingö SOK - Orientering
PDF-fakturor: This is a mailto link, Vasavägen 82
18141 Lidingö

Besöksadress:
Vasavägen 82
18141 Lidingö

Kontakt:
Tel: 0730203462
E-post: This is a mailto link

Se all info