Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Ny löpare till IFK Lidingö SOK: Helena Karlsson

22 DEC 2011 13:59
Vi är glada över att presentera Helena Karlsson som ny Lidingölöpare från och med 2012-säsongen. Juniorlandslagslöparen har tidigare sprungit för Bromma-Vällingby SOK, men vill nu ta ytterligare ett kliv i sin utveckling.
  • Skapad: 22 DEC 2011 13:59

Namn: Helena Karlsson

Ålder: 19

Tidigare klubb: Mälarö SOK, Bromma-Vällingby SOK

Största meriter: http://orientering.se/Landslaget/Fakta-om-juniorlopare/HelenaKarlsson

Framtidsplaner: Tanken var att jobba, som jag gjort nu i höst. Men till våren blir det antagligen plugg på KI! Annars är nästa års stora mål JVM i Slovakien. Långsiktigt vill jag hålla mig hel och frisk och springa VM i något coolt land ;)

Önskad sträcka på 10-mila 2012: FÖRSTA :D Eller sista! (Fast dom andra går också bra)

Anledning till bytet: Jag har sprungit för Bromma sen årsskiftet 05/06 och kände nu att det var tid för att ta ett ytterligare kliv i min utveckling. Visst är det kul att springa kavlar i kill-klass (ännu roligare att slå dom) men nu är jag grymt sugen på att springa i ett tjejlag :) Sen tror jag på Lidingös verksamhet och det verkar vara ett kul gäng!

Favoritterräng: STHLMs-terräng (såklart)

Idol inom orienteringssporten: Har faktiskt aldrig haft någon speciell idol. Det skulle vara Simone Niggli i sådana fall.

Övriga intressen:Blir väl en hel del plugg i vår. Annars gillar jag att hänga med vänner, spontanidrotta, skriva och äta choklad :)

Varför började du orientera:Jag kommer inte från någon utpräglad orienteringsfamilj utan jag började med terränglöpning och i samma klubbstuga höll orienteringsklubben till. Dessutom var tränarna mina grannar så varje fredagskväll var jag uppe vid stugan och blev förhörd på karttecken för att sen sticka ut med kartan under armen, huvudsaken var ju att komma först i mål!?

Övriga meriter utöver orienteringen: Jag var väldigt aktiv inom terränglöpningen när jag var yngre och tog en del pallplatser på Lilla Lidingöloppet, Mini Marathon och DM. Kom 4a på mitt första (och enda) terräng-SM i F16. Vann Tjurruset förra året.

Bästa orienteringsminnet: Det finns inte ett, dom är MÅNGA! Segern med 7 minuter på sprint-DM i D10 eller kanske första DalaDubbeln-resan där jag lärde känna vänner för livet som fick mig att vilja åka på varenda tävling i fortsättningen?! Första SM-guldet på långdistansen i Strömstad var speciellt, att springa i mål till Tina Turners "Simply the best" på O-ringen i Sälen och såklart så var JVM-guldet i somras ett minne jag ALDRIG glömmer! (Egentligen hela JVM-veckan, guldet på slutet var bara som grädde på moset) Men som sagt, det finns många!

Styrka: Viljan!

Svaghet: Att hålla mig skadefri och ibland kan jag nog vara lite för envis..

Favoritfärg: Svart är väldigt gångbart men kanske lite tråkigt? Så då säger jag grön!

Medel eller lång: Båda två :)

Natt eller dag: DAG!!!

Flackt eller kuperat: Flackt. Om terrängen är fin (det går att motivera sig) är kuperat okej. Typ fjällmiljö..

Första eller sista sträckan: Spelar ingen roll, båda har sin charm :)

Röd eller gul saft: RödRöd för färgen, gul för smaken!

Gemensam eller uppdelad bastu: Gemensam!

Favoritmat på Säcka: Äter man inte soppa då?

Välkommen Helena!

Skribent: EK

VÅRA SOCIALA MEDIER:STOLT ARRANGÖR AV:

lidingoloppet-logo.svg

SAMARBETSPARTNERS:

noname logo med platta

Postadress:
IFK Lidingö SOK - Orientering
PDF-fakturor: This is a mailto link, Vasavägen 82
18141 Lidingö

Besöksadress:
Vasavägen 82
18141 Lidingö

Kontakt:
Tel: 0730203462
E-post: This is a mailto link

Se all info