Hoppa till sidans innehåll

O-ringen 2012

29 AUG 2012 00:00
Inför O-ringen i år så hade jag som mål att prestera bra tekniska lopp och kvalificera mig för Euromeeting, då truppen dit skulle tas ut efter tävlingen. Förhoppningen var även att förbättra fjolårets placering (8:a) men samtidigt visste jag att det skulle vara ett lite starkare startfält i år än i fjol. Det skulle bli riktigt kul att tävla men även att träffa allt folk som man inte ser så ofta, det är halva grejen med O-ringen tycker jag.
  • Skapad: 29 AUG 2012 00:00

Inför tävlingen hade jag inte gjort något för att vara i fysisk toppform utan O-ringen fick avsluta en bra period med grundträning men såklart bestod de sista dagarna av lågintensiv träning. Första etappen för oss var medeldistans och jag hade en bra känsla i kroppen inför start. Tyvärr var jag lite ofokuserad och blev för mycket fokus på farten och inte på mitt tekniska genomförande. Efter loppet var jag rejält besviken på mig själv och mitt genomförande och jag bestämde att på andra etappen skulle jag våga ge mig själv chansen att genomföra loppet på mitt sätt med fokus på tekniken.

 

Terrängen på etapp 2 (medeldistans) var jag ganska ovan vid. Den till stora delar flacka terrängen där det gäller att vara säker med riktning är ett moment där jag behöver förbättra min teknik. Jag genomförde loppet bra tekniskt men kände efteråt att jag tagit det väldigt säkert och kanske varit lite för defensiv mentalt. I alla fall så var det ett steg i rätt riktning i hur jag ville genomföra mina lopp under veckan.

 

Etapp 3 bestod av sprint inne i centrala Halmstad och det skulle bli kul då övriga löpare hade vilodag och det med stor sannolikhet skulle vara mycket folk på plats och följa loppet. Samtidigt är sprint den distans där jag har mest att utveckla och jag visste att jag här skulle tappa lite tid, oavsett hur bra jag löpte. Det var en fysisk sprint och jag blev rejält stum efter ca 2/3 av loppet men undvek misstag och genomförde loppet ok. Kände mig dock lite passiv och inte tillräckligt offensiv mentalt. Kul var det med publik i massor och många som hejade.

 

På etapp 4 var det äntligen dags för långdistans, den distans jag tycker bäst om och som jag tränar för att bli bäst på. Kände att kroppen var pigg fysiskt trots 3 tävlingar i benen och jag genomförde loppet enligt min plan och hade en bra känsla genom hela loppet. Lite darrig avslutning då jag kom ikapp löpare som startat före mig och jag tappade koncentrationen lite.

 

O-ringen_2012_ Prisutdeling

 

Läget inför jaktstarten på etapp 5 var bra. Jag låg på en 5:e plats totalt, dock 10,5 min efter ledaren Olav Lundanes, Halden SK, men med Olle Boström, Järla, precis före. Vi startade loppet mindre bra och snurrade ca 1 min på första kontrollen då vi inte såg den. Anders Tiltnes, IL Tyrving, kom då ikapp oss. Vi låg ihop större delar av loppet och halvvägs plockade vi upp Sören Bobach, Halden SK, som gått ut som nr 3. I loppets andra del hade vi en långsträcka och jag hade på förhand bestämt mig för att analysera sträcka noggrant och ta det vägval jag ansåg bäst och ej bry mig om dom andra. När vi väl kom till kontrollen så delade vi upp oss och alla 4 tog olika vägval. Jag visste att jag var fysiskt stark och valde att gå ganska rakt på, ett vägval med blandning av stig och skog men där jag tyckte det såg ut att vara snabba stråk. Jag optimerade inte mitt genomförande utan fastnade lite vid ett förbjudet område och tappade ca 30-45 sek, även stråken var lite sämre än jag tänkt. Efter långsträckan såg jag endast Olle Boström och ingen av de andra löparna. Fick kontakt med Olle men märkte att han inte kunde följa när jag ökade farten ner mot näst sista kontrollen som var sista lite längre sträckan. Fick syn på Sören Bobach rygg 50-75m framför mig och ökade farten ytterligare och när jag var på väg in mot näst sista så såg jag han löpa ut från den och kände att jag tagit in lite av försprånget. På väg mot sista var det brutalt mycket folk och jag försökte ligga på det jag kunde och samtidigt surfa mellan alla personer. Fick ibland syn på Sören men han var fortfarande minst 20m före och jag kände att benen var började bli trötta. Krigade på det som fanns kvar och när jag vände upp i kurvan precis innan fållorna började så var avståndet endast ca 10m. Jag körde en sista fartökning och var i mål endast ett fåtal meter efter. Hade gärna haft ett 25m längre upplopp. Trots allt var jag väldigt nöjd när jag insåg att jag placerat mig som 4:a, riktigt kul! Jag kände mig ganska sliten men efter loppet var det bara att ladda om för OL-fotbollsmatchen mot Norge. Givetvis fick norrmännen pisk även i år! När matchen var slut var det bara att skynda vidare till prisutdelningen där jag fick en trevlig prischeck! Var nu bra trött, hade varit en tuff vecka som slutade i både en förbättrad placering än i fjol och även uttagning till Euromeeting! Att det även blev lite osvensk sommar med sol och riktigt varmt väder gjorde årets O-ringen till en riktigt trevlig och fin vecka.

 

O-ringen_2012_ Fotball

Skribent: Filip Dahlgren

VÅRA SOCIALA MEDIER:STOLT ARRANGÖR AV:

lidingoloppet-logo.svg

SAMARBETSPARTNERS:

noname logo med platta

Postadress:
IFK Lidingö SOK - Orientering
PDF-fakturor: This is a mailto link, Vasavägen 82
18141 Lidingö

Besöksadress:
Vasavägen 82
18141 Lidingö

Kontakt:
Tel: 0730203462
E-post: This is a mailto link

Se all info