Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Student VM – Alicante 2012

08 AUG 2012 22:01
Veckan före Jukola fick jag veta att jag blivit insatt som reserv i laget till Student VM i Alicante. Efter att först ha hoppats på att få springa och sen inte riktigt veta hur jag skulle förbereda mig som reserv kunde jag nu börja ställa in mig på att få springa och starta upp förberedelserna för de distanser jag blivit uttagen till, medel och stafett.

  • Skapad: 08 AUG 2012 22:01

Vi åkte ner till Spanien några dagar innan tävlingarna började för att acklimatisera oss i värmen och hinna känna på terrängen lite, för den skulle bli väldigt speciell. Eftersom jag inte skulle springa långdistansen och sprinten så hade jag några extra dagar fram till tävlingarna startade för mig och det var väldigt bra att kunna köra några extra pass på karta där nere och vänja sig vid värmen.

 

WUOC_2012_model

 

Medeldistansen och stafetten gick på samma karta så jag behövde bara fokusera på den terrängtypen. Det var relativt platt förutom kring de raviner som korsade kartan på några ställen och i stället för skog var hela kartan gul med tusentals gröna fläckar som var stora buskar man fick springa sicksack mellan. Alltså ingen skugga alls och svårt att hålla riktningen. Men efter några pass på grannkartan tyckte jag att jag hade taktiken klar och medeldistansloppet gick bra. Gjorde några parallellfel men jag höll mig till planen och behöll lugnet och det slutade i en fin 6e plats, efter Lilian Forsgren och Anna Forsberg som tog guld och silver.

 

WUOC_2012_stafett

 

Dagen efter avgjordes stafeten och jag sprang andra sträckan i Sveriges förstalag efter Anna och före Lilian. Vi gjorde alla tre stabila lopp och det var bara de två Schweiziska lagen som hängde med fram till att jag växlat ut Lilian. Det blev en nervös väntan men Schweiz sistasträckslöpare hade inte riktigt samma nerver som vår och Lilian drygade ut ledningen med flera minuter och det blev guld till Sverige. Ett fantastiskt kul slut på en toppenfin vecka!

Skribent: Anna Bachman

VÅRA SOCIALA MEDIER:STOLT ARRANGÖR AV:

lidingoloppet-logo.svg

SAMARBETSPARTNERS:

noname logo med platta

Postadress:
IFK Lidingö SOK - Orientering
PDF-fakturor: This is a mailto link, Vasavägen 82
18141 Lidingö

Besöksadress:
Vasavägen 82
18141 Lidingö

Kontakt:
Tel: 0730203462
E-post: This is a mailto link

Se all info