Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Tävlingsläger Portugal

09 MAR 2014 22:41
I månadsskiftet februari/mars åkte Erik, Julian, Adela, Anna, Annica, Helena och undertecknade (Anders) från Arlanda mot Portugal för att tävla och träna. Thomas anslöt på plats i Lissabon. Därefter åkte vi nordöst ca 3 h till Viseu, en by uppe i Portugisiska bergen, där vi skulle husera de närmsta dagarna. Vi kom fram ganska sent på torsdagskvällen i lite ruggigt väder så alla var glada över att hotellet var av ganska bra standard, och varmt och skönt (För er som varit på vinterläger i Portugal tidigare vet att detta inte är en garanti).
  • Skapad: 09 MAR 2014 22:41

Portugal_2014_1

Portugal bjöd på vackert väder och fina vyer från balkongen på hotellet.

Första dagen präglades av lugna teknikpass för att löpa ur flygresan ur benen och få lite bättre koll på vad som skulle vänta under de stundande tävlingarna lördag och måndag.

Första tävlingsdagen var en förkortad långdistans där segrartiderna för damer respektive herrar landade på ca 50 min. Här levererade IFK Ön med strålande prestationer, alla var kanske inte nöjda med sina prestationer men merparten visade att vinterträningen inte var förgäves. Bäst av damerna presterade Annica, Helena och Anna som blev 2:a, 4:a och 10:a. På herrsidan slog Erik till med ett riktigt kanonlopp och placerade sig som 3:a i den tuffa konkurrensen. Dessa tävlingar var så kallade observationstävlingar, i allmänhet inför årets landslagsaktiviteter och i synnerhet för att plocka ut de sista platserna till EM i Portugal som går i mitten av april.

Vissa av oss fick inte nog av lördagens tävling utan gav sig ut på ett extra träningspass med lampa innan middagen.

Söndagen körde vi en tävling mest som träning inför måndagens medeldistans. Eftersom denna tävling gick i likande terrängtyp så var det ett ypperligt tillfälle att spana in vad som väntade dagen efter. Julian var den som sprang bäst denna dag och slutade på en fin 8:e plats.

Portugal_2014_2

Anna lägger på en rökare de sista metrarna in mot mål.

På måndagen var det dags för medeldistans WRE (world ranking event). Här bjöds på en mycket teknisk bana där det gällde att orientera kontrollerat för att minimera misstag. Damerna levererade även här de bästa placeringarna, där Annica och Helena blev 2:a respektive 3:a. I herrklassen hade flera av oss bra lopp på gång men retsamma misstag satte stopp för eventuella topp 10 placeringar denna dag.

Portugal_2014_3

Anders spände musklerna sista tävlingsdagen och blev för dagen bästa Lidingöherre.

Mellan träningar och tävlingar har det varit gemensamma middagar på hotellet och mycket annat kul häng.

Vi känner alla att vinters grundträning har varit bra och att med lite finslipning på detaljerna så kommer 2014 bli en grym säsong!

Portugal_2014_4

Tidig söndagsmorgon för att se Vasaloppet (start 7:00 portugisisk tid)

/Jan Banan, Portugal -14 gänget

Kartor från POM

Skribent: Anders Carlsson

VÅRA SOCIALA MEDIER:STOLT ARRANGÖR AV:

lidingoloppet-logo.svg

SAMARBETSPARTNERS:

noname logo med platta

Postadress:
IFK Lidingö SOK - Orientering
PDF-fakturor: This is a mailto link, Vasavägen 82
18141 Lidingö

Besöksadress:
Vasavägen 82
18141 Lidingö

Kontakt:
Tel: 0730203462
E-post: This is a mailto link

Se all info