Hoppa till sidans innehåll

Träningsläger Alicante

24 JAN 2013 10:30
Tack vare snö och kyla hemma i Sverige så bestämde vi oss, ganska hastigt, för att dra till Spanien ett par dagar för teknikträning och varmare klimat.
  • Skapad: 24 JAN 2013 10:30

Filip, jag (Anders) och Thomas åkte ner på torsdagen. Freddan och ett gäng från Denseln kom ner en dag efter oss. Sedan följde 5 intensiva träningsdagar med ett hårt och ett lugnt teknikpass om dagen. En dag körde vi alternativt långpass på cykel i ett lokalt gym för att spara på benen lite.

Tekniken va lite oslipad till en början och terrängtypen ganska speciell för oss som aldrig tidigare känt på orienteringen kring Alicante. Terrängen bjuder på bra löpbarhet med lite småkuperad kurvbild som gör att man måste hålla koll på detaljerna och sin riktning då sikten snabbt kan skymmas av en liten kulle. Det är som gjort för att göra parallellfel då vegetation och kurvbild har samma karaktär över hela träningsområdet.


Vi fick till riktigt bra träning, ingen sjukdom eller skada. Bra kvalitetspass har det blivit också då vi kört ihop med Denseln gänget.

En medeldistans körde vi i ett område som skiljde sig ganska markant från de kustkartor jag tidigare beskrivit. Här var det mer inlandsterräng med större bäckfåror som genomkorsade träningsområdet, i övrigt flack och detaljfattig terräng med dålig sikt. På detta passet körde vi GPS-tracking (tryck på länken). Va riktig bingo-orientering, små röda snitslar som kontrollmarkering och dem satt mitt ute i ingenstans kändes det som, lika mycket tur om man fick en kontroll som otur om man missade den. Men det var ju lika för alla och trots allt kul att ha provat på att köra orientering i ett sånt område. Känns dock helt sjukt hur man kan få för sig att rita en karta där men men, spanjorer.

bilde-3

Mot slutet av träningslägret började tekniken sitta bra känner vi nog alla, dels att komma in i rutinerna som kanske haft lite jullov och dels att få upp kartläsningsfrekvensen och koncentrationsförmågan igen.

Vi bodde i en lägenhet som Thomas fixat genom sin fars jobb, bra boende med norsk tv så vi kunde även kolla på alla intressanta sportsändningar som gick under helgen, perfekt återhämtningsnöje mellan passen

Nu ska vi snart landa på Skavsta, ska bli skönt, har haft träsmak i arslet i ett par timmar redan, ryan air, suck.

Vi har i alla fall haft det bra i Spanien!

Hej hopp/Anders

Skribent: Thomas Furuheim

VÅRA SOCIALA MEDIER:STOLT ARRANGÖR AV:

lidingoloppet-logo.svg

SAMARBETSPARTNERS:

noname logo med platta

Postadress:
IFK Lidingö SOK - Orientering
PDF-fakturor: This is a mailto link, Vasavägen 82
18141 Lidingö

Besöksadress:
Vasavägen 82
18141 Lidingö

Kontakt:
Tel: 0730203462
E-post: This is a mailto link

Se all info