Hoppa till sidans innehåll

Anna Öberg Lidingöloppsorganisationens nya ordförande

21 JAN 2022 14:13
Ägarföreningar, styrelse och kansli välkomnar Anna Öberg till rollen som Lidingöloppsorganisationens nya ordförande.
  • Skapad: 21 JAN 2022 14:13

Anna Öberg ny ordförande för Lidingöloppet

den 21 januari 2022

Ägarföreningar, styrelse och kansli välkomnar Anna Öberg till rollen som Lidingöloppsorganisationens nya ordförande. Uppdraget involverar ansvaret för TCS Lidingöloppsveckan och övriga motionslopp som under ett halvt sekel har verkat som inspirationskälla och motor för motionssverige.

Det är med stor glädje som Lidingöloppet presenterar vår nya ordförande Anna Öberg, som genom uppdraget tilldelas det ledande organisatoriska ansvaret för världens största terränglopp TCS Lidingöloppet, liksom för Blodomloppet Stockholm, Vårmilen och Lidingöloppets övriga arrangemang under hela året.

Genom det nya ordförandeskapet kommer Lidingöloppet framgent att drivas av ett dubbelt kvinnligt ledarskap. Sedan januari 2020 är Cecilia Gylden Lidingöloppets Generalsekreterare med ansvar att leda och utveckla organisationen.

Anna Öberg har, vid sidan av sin yrkesroll som advokat, ett långvarigt engagemang i idrottsrörelsen och har exempelvis varit styrelseledamot för Svenska Friidrottsförbundet, ordförande i IFK Lidingö Friidrott (en av Lidingöloppets två ägarföreningar jämte IFK Lidingö SOK), representant i Lidingö Idrottsråd och har under flera år varit verksam i Lidingöloppets ledningsgrupp.

Det gemensamma temat i samtliga förtroendeuppdrag har varit passionen för gemensamt skapande och idrottsgemenskap, vilket Anna menar även kommer att spela en central roll i ordförandeskapet för Lidingöloppet:

- Som kollektivist vill jag säkerställa att Lidingöloppet förblir en ideell verksamhet som utgör hjärtat av idrottsrörelsen - en samlingspunkt för motions-Sverige, en motor för föreningsidrotten för barn och unga, liksom en årlig fest för lidingöborna. För att åstadkomma detta ser jag fram emot att, tillsammans med Lidingöloppets kansli och generalsekreterare, verka för att kombinera vår långa historia och våra folkkära traditioner med allt vi lärt oss under covid-19-pandemin i fråga om att göra motionsidrotten mer lättillgänglig. På så sätt tar vi med Lidingöloppet in en ny era.  

Skribent: Ramona Åkermarck-Mähönen
E-post: Adressen Gömd

VÅRA SOCIALA MEDIER:STOLT ARRANGÖR AV:

lidingoloppet-logo.svg

SAMARBETSPARTNERS:

noname logo med platta

Postadress:
IFK Lidingö SOK - Orientering
PDF-fakturor: This is a mailto link, Vasavägen 82
18141 Lidingö

Besöksadress:
Vasavägen 82
18141 Lidingö

Kontakt:
Tel: 0730203462
E-post: This is a mailto link

Se all info