Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Bra mästerskapsinsatser av klubbens löpare

21 SEP 2020 11:56
En konstig säsong utan tävlingar och så kom mästerskapen både i Sverige och Finland igång. Mycket fina Lidingöinsatser blev resultatet efter helgen, kul också att SVT sände live från SM i Göteborg och det var mycket Lidingölöpare i bild
  • Uppdaterad: 21 SEP 2020 11:56

Svenska Mästerskap och Finska Mästerskapen i helgen

Svenska Mästerskapen arrangerades i denna mycket underliga säsong i Göteborg. Med otroligt annorlunda tävlingar helt Corona anpassat så lyckades ända mästerskapsmedaljerna att fördelas även 2020.
Då inte publik eller ledare kunde vara på plats så hade Svenska Orienteringsförbundet lyckats få till så att SVT sände helgens tävlingar.

Och för oss som satt hemma framför TV så bjöd vår Lidingö hjältar på grymma insatser.
På lördagens medeldistans så fick Alice Hugosson visade klass hon egentligen håller. Från ett tidigt startläge så såg hon till att vara riktmärket under hela tävlingen. Den bästa seniorinsatsen avslutades med att Alice blev bästa Lidingölöpare med en fin fin 4:e plats. Även Helena K (6:a), Emma B (9:a), Anna (16:e), Synnöve (18:e) och Linnéa 22:a. Mycket stark daminsats på medeldistansen, även Johan Runesson gjorde en bra insats och i den tuffa herrklassen räckte det till en 14:e plats +4:38 efter Gustav Bergman, men endast 2.03 från silvret.
I äldre juniorklassen H20 sprang Johan Langerak in på en 19:e plats och Kristoffer T 45:a.
I yngre juniorklassen H18 sprang Gustav Wirén in på en 18:e plats.

På söndagen var det sedan dags för långdistans, en riktigt tuff utmaning i den speciella Göteborgsterrängen. Återigen var det Lidingödamerna som syndes mycket i TV-rutan och Emma Bjessmo som hittat tillbaka där hon hör hemma var länge med och kämpade om medaljerna. Emma blev bästa Lidingölöpare på en fin 5:e plats, Helena stod återigen för en bra placering och blev 7:a, Synnöve 10:a, Anna 14:e och Alice 17:e.
I herrklassen så sprang Mårten Boström riktigt bra, Mårten som stod över medeldistansen för att fokusera helt på långdistansen gjorde en mycket fin insats och sprang in på en 9:e plats när hela Sverigeeliten var samlad. Mårten slutade 7 min efter Gustav Bergman som tog sitt andra guld.
I juniorklasserna blev det riktigt fina insatser av Gustav i H18 med en 6:e plats och Kristoffer med en 11:e plats i H20.

Resultat https://eventor.orientering.se/Events/Show/31685 

Niina fortsatte med en fin insats på Finska Mästerskapen.
Niina Hulkkonen följde upp förra veckans grymma insats med att nu bli 5:a på sprintdistansen, förra helgens 9:e placering höjdes nu och Niinas form och utveckling går stadigt framåt.

   

Skribent: Robert Larsson
E-post: This is a mailto link

VÅRA SOCIALA MEDIER:STOLT ARRANGÖR AV:

lidingoloppet-logo.svg

SAMARBETSPARTNERS:

noname logo med platta

Postadress:
IFK Lidingö SOK - Orientering
PDF-fakturor: This is a mailto link, Vasavägen 82
18141 Lidingö

Besöksadress:
Vasavägen 82
18141 Lidingö

Kontakt:
Tel: 0730203462
E-post: This is a mailto link

Se all info