Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Bryan och Emma segrare på testloppet

21 NOV 2019 20:10
Bryan tog sin första seger på testloppet medan Emma nu är första person med 2 segrar när det bjöds på testlopp vid Säcka under torsdagskvällen.
  • Uppdaterad: 21 NOV 2019 20:10

Det var nästan perfekt löparväder med +6grader, tyvärr kan väl nämnas att senaste tidens nederbörd skapat lite för mjukt spår så det kanske inte var optimala förhållande på själva spåret. Det var ett gäng närmare bestämt 16st tappra IFK:are på plats vid 18.30 när starten gick vid 8km markeringen. Tidigt tog också de båda favoriterna på förhand Bryan och Emma täten i respektive klass. Bryan som ganska nyligen kommit tillbaka från skada hade dock tänkt att inte riktigt pusha för fullt så herrarnas rekordinnehavare Hector kunde känna sig säker även om han själv inte kunde vara med och försvara sitt rekord. Vid passering på Abborrevägen (ca 3,5km) hade Bryan rykt åt sig en ledning på ca 45 sekunder som sedan också skulle öka hela vägen till mål. Stark två för dagen var Timo med tiden 31.12 som dessutom var nytt personligt rekord för Timo. Stark trea blev Rasmus som med tiden31,51 var endast 6 sekunder från sitt PB. Övriga starka insatser av herrar var Hans Liwång som sänkte sig med 18 sekunder. Både Patrik Wendelius och Olof Melchersson förbättrade sig med 12 sekunder.

På damsidan segrade alltså Emma Bjessmo med ett sololopp där hon inte fick hjälp av några killar heller då det blev ett litet vakuum bakom Rasmus dessvärre. Segertiden skrevs till 32,53 och var då 38 sekunder från rekordet som Emma själv har tillsammans med Ebba Ganslandt. Två för dagen var Synnöve som för tredje gången i rad satte rekord vilket är imponerande, tiden för dagen och nya personliga rekordet är 34,31. Trea för dagen blev debutanten Magdalena Carlstein som med tiden 37,41 dessutom tar sig in på 8:e tid totalt sätt.

Nu har vi fått en bra grund inför träning i vinter och jag ser med spänning fram emot nästa testlopp som blir under våren då jag tror det finns potential för flera nya rekord.

Uppdaterad statistik och alla resultat för testloppet hittar du här

Skribent: Johan Runesson
E-post: Adressen Gömd

VÅRA SOCIALA MEDIER:STOLT ARRANGÖR AV:

lidingoloppet-logo.svg

SAMARBETSPARTNERS:

noname logo med platta

Postadress:
IFK Lidingö SOK - Orientering
PDF-fakturor: This is a mailto link, Vasavägen 82
18141 Lidingö

Besöksadress:
Vasavägen 82
18141 Lidingö

Kontakt:
Tel: 0730203462
E-post: This is a mailto link

Se all info