Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Dags att ta av sig Lidingötröjan

02 DEC 2016 09:00
Det var 10 år sedan jag tog på mig de blå smurfkläderna för första gången. Jag fick kämpa för att hålla jämna steg med Matte, Casper, Petter, Greger o co och Stockholmsterrängen kändes omöjlig att behärska.
  • Uppdaterad: 20 JAN 2017 17:53

Det var med nöd och näppe som jag knep en plats i förstalaget på 10-mila. På Jukola var jag nerpetad till andralaget och gjorde en usel insats på 1:a sträckan, men som tur var styrde Petter upp det på andra.

Detta var början på en grym resa och det är just stafetterna som lagt grunden till den framgång jag nått idag.

De första åren, under tiden jag pluggade, blev mestadels stafettår men där jag byggde upp ett självförtroende som jag sedan försökte ta med mig till de individuella tävlingarna.

Vändningen kom 2009 när jag knep en 4:e plats på Oringen i Eksjö, det var då jag bestämde mig för att satsa hårdare.

Detta innebar även att jag började få chansen på slutsträckorna på de stora stafetterna och testa på tempot mot rutinerade världslöpare.

Sedan dess har jag jobbat mig sakta uppåt både individuellt och tillsammans med er som klubb på de stora stafetterna. 2a platserna på 10mila och Jukola värderar jag väldigt högt, och likväl när vi tillsammans vann 25manna 2014 och då fick jag möta hela klubben på upploppet, helt obeskrivlig känsla.

2014 var även det året som jag tog ett stort steg mot världseliten individuellt igenom 3e platsen på EM- och 6e platsen på VM-Lång.

När jag sedan följde upp med SM-guldet 2014 blev det även ett bevis på att jag tagit revansch på Stockholmsterrängen.

Dessa framgångar hade jag inte nått utan ett stort stöd från IFK Lidingö – både löpare och ledare.

Trots att jag inte har bott på Lidingö sedan 2012 så har jag alltid känt stödet och gemenskapen på tävlingar och läger. Det har därför varit tufft att ta beslutet att byta klubbdräkt.

Ett otroligt skönt minne i min karriär med vinsten på 25-manna 2014.

Stort TACK till alla härliga klubbkamrater i IFK Lidingö och speciellt TACK till Micko, Rajan, Robban och Furu för er tid och ert engagemang som gjort denna resa möjlig för mig.

Vi ses när tävlingssäsongen drar igång.

Fredrik

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

Det är naturligtvis med sorg i Lidingöhjärtat som vi mottagit ditt och Fridas beslut att byta kamratklubb. Vi har med alla medel försökt få er att förstå att det är bra mycket bättre att bo på östkusten än västkusten. Dock har vi inte nått speciellt stor framgång i detta, och att ni trivs och mår bra i Götet är bara att acceptera.

Du, Fredrik har under många år varit en otroligt viktig länk i Lidingös lagbygge och framförallt utvecklats och trivts i nr 10 rollen, och med den blivit en avslutare i världsklass på de stora stafetterna. Att kunna se din utveckling under dessa 10 år och framförallt de senaste åren när du gett 100% i allt för att bli en av världens bästa orienterare på långdistans har varit en fröjd att få vara med och stötta. Det är också ett skönt tecken för klubbens satsning att med vår modell så kan man gå från junior till världseliten. Naturligtvis blir det ett tomrum efter dig, men kanske inte så mycket i lagbygget Lidingös framtida prestationer (det kommer vi lösa), utan mer av ditt sätt att alltid vara den positiva, glade kompisen, vännen och människan med en liten luring bakom örat.
Vi har många minnen som kommer att bestå och från oss i Lidingö önskar vi dig all lycka och hoppas att den efterlängtade guld medaljen på VM långdistans kommer redan i Estland.

Lycka till med allt i Götet, och tröttnar ni på horisontellt regn i midjehöjd och blåst av småspik så är ni välkomna tillbaka till eastside.

Robert Larsson
Vice Ordförande 


 

Skribent: Fredrik Bakkman
E-post: This is a mailto link

VÅRA SOCIALA MEDIER:STOLT ARRANGÖR AV:

lidingoloppet-logo.svg

SAMARBETSPARTNERS:

noname logo med platta

Postadress:
IFK Lidingö SOK - Orientering
PDF-fakturor: This is a mailto link, Vasavägen 82
18141 Lidingö

Besöksadress:
Vasavägen 82
18141 Lidingö

Kontakt:
Tel: 0730203462
E-post: This is a mailto link

Se all info