Hoppa till sidans innehåll

Daladubbeln

18 OKT 2017 10:30
Nu under hösten så kommer daladubbeln, en rolig tävling för barn, ungdomar och vuxna! Daladubbeln är en helgtävling då medlemmar från klubben som är intresserade får åka med upp till dalarna under en helg och tävla i dalarnas terräng.
  • Uppdaterad: 03 APR 2018 11:16

På den första tävlingsdagen så är det stafett i de vanliga tävlingsklasserna då man springer två och två en sträcka var. Nästa tävlingsdag så är det patrull. Det innebär att man springer en bana två och två med den person som man dagen innan sprang stafett med. Den här banan är alltid längre än vad den brukar vara för respektive klasser, för de äldre ungdomarna så kan banorna vara upp till en mil långa i den fina skogen som dalarna bjuder på. Något som även är speciellt för patrullen på daladubbeln är att man springer utklädd. Det kan vara allt mellan troll och flygplan till vad som helst, utklädande uppskattas alltid lika mycket av alla på tävlingen och är en extra rolig underhållning! Under båda tävlingsdagarna finns det även möjlighet att springa öppna banor om man istället vill det.

Boendet under helgen brukar fixas av klubben och dem senaste åren har vi bott i fina stugor i Falun med utsikt över vattnet och möjlighet till bastu efter en lång tävlingsdag. Efter en första tävlingsdag, stafetten, så arrangerar även tävlingen ett disko för de yngre barnen som alltid brukar uppskattas. Daladubbeln är alltid en lika rolig avslutning på tävlingssäsongen i orienteringen!

 

Skrivet av Amelie Rajan

Skribent: Amelie Rajan

VÅRA SOCIALA MEDIER:STOLT ARRANGÖR AV:

lidingoloppet-logo.svg

SAMARBETSPARTNERS:

noname logo med platta

Postadress:
IFK Lidingö SOK - Orientering
PDF-fakturor: This is a mailto link, Vasavägen 82
18141 Lidingö

Besöksadress:
Vasavägen 82
18141 Lidingö

Kontakt:
Tel: 0730203462
E-post: This is a mailto link

Se all info