Hoppa till sidans innehåll

Emmas EM resa!

03 JUN 2021 14:52
  • Skapad: 03 JUN 2021 14:52

Efter över 1.5 års paus var det i mitten av maj äntligen dags för orienteringsmästerskap, då sprint-EM avgjordes i Schweiz. På programmet fanns individuell sprint, sprintstafett samt den nya disciplinen knockout-sprint. 

Med på plats fanns även Emma och här nedan kan ni läsa hennes tankar om den gångna EM veckan: 

"Som jag längtat och sett fram emot detta EM! Det har varit en av drivkrafterna till att träna på genom denna högst annorlunda Corona-tillvaro vi alla fått anpassa oss till.

Att vara iväg på EM är alltid ett fantastiskt äventyr, och som alltid innehåller det det mesta; skratt, gråt, frustration och glädje. När man väl är inne i det hela går allt i ett och det är nästan svårt att hinna känna efter. Nu såhär en bit efteråt är det lättare att sätta lite ord på tankarna, och jag känner otroligt mycket glädje över att jag får vara med om dessa äventyr, utmanas och lära mig så mycket om mig själv!

Jag kände mig i otroligt fysiskt slag, fick till ett väldigt stabilt knock-out kval där jag placerade mig som tvåa utan att kräma i något extra. Inför knock-out-finalerna var jag verkligen sugen och ledde kvarten hela vägen fram till banans näst sista kontroll. Ett fall på hala kullerstenar, en adrenalin-attack och ett helt galet spontant agerande gjorde att resan tog slut där. Jag var efter det otroligt besviken då jag verkligen kände hur mycket som bubblade i min kropp. Att ladda om till en ny dag, individuell sprint, var en mental utmaning av att hitta balansen mellan all vilja och revanschlust, och att hålla saker i styr.

Det var en häftig bana men en långsträcka som avgjorde hela loppet där jag dessvärre tog fel beslut och tappade mycket tid. Sjävklart sitter jag här med en vilja och lust av mer, jag har mer i mig och vill ut och fightas igen. Motivationen är minst sagt på topp och det är en himla ball känsla att knipa hem en 11:e plats på EM där jag känner att det finns ännu mer i mig. 11 på EM. Inte fy skam det! Jag är sugen på framtida utmaningar och tänker njuta av varje steg längs vägen. Det kommer mer och jag tänker göra mitt allt för att få vara med på dessa äventyr! 🙂"

Skribent: Ramona Åkermarck-Mähönen
E-post: Adressen Gömd

VÅRA SOCIALA MEDIER:STOLT ARRANGÖR AV:

lidingoloppet-logo.svg

SAMARBETSPARTNERS:

noname logo med platta

Postadress:
IFK Lidingö SOK - Orientering
PDF-fakturor: This is a mailto link, Vasavägen 82
18141 Lidingö

Besöksadress:
Vasavägen 82
18141 Lidingö

Kontakt:
Tel: 0730203462
E-post: This is a mailto link

Se all info