Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Fredrik Bakkman tog brons på SM

19 SEP 2016 11:16
Svenska Mästerskapen i långdistans avgjordes i helgen vid Ryssberget på gränsen mellan Blekinge och Skåne. Bäst av Lidingölöparna blev Fredrik Bakkman som sprang hem ett brons på den tuffa banan över 17,3km.
  • Skapad: 19 SEP 2016 11:16

Fredrik som visat under lång tid att han är en av Sveriges bästa långdistans orienterare visade återigen klass på söndagen när finalerna i årets Lång-SM avgjordes. Fredrik inledde loppet med att tappa en del tid på en långsträcka till 2:a kontrollen men visade sedan hur stark han är på långdistans och plockade hela tiden placeringar ju längre loppet pågick och var tillslut 3:a i mål slagen av de båda Linnélöparna Rassmus Andersson och Albin Ridefeldt.

Även i damklassen så såg det länge ut att bli en bronsmedalj till Lidingö genom Anna Bachman, dock så smet Lina Stand förbi under de sista 20 minuters löpningen. Anna gjorde dock ett riktigt bra lopp och visar att hon är med i Sverige toppen över långdistans också. Anna slutade tillslut på en 4:e plats. Vann gjorde i överlägsen stil Towe Alexandersson från Stora Tuna. I damklassen så hade även Alice Hugosson och Emma Bjessmo kvalificerat sig till final och slutade på fina plceringar som 20:e och 25:a.

Resultat och GPS-rutter finns på https://eventor.orientering.se/Events/Show/13911

Skribent: Robert Larsson
E-post: This is a mailto link

VÅRA SOCIALA MEDIER:STOLT ARRANGÖR AV:

lidingoloppet-logo.svg

SAMARBETSPARTNERS:

noname logo med platta

Postadress:
IFK Lidingö SOK - Orientering
PDF-fakturor: This is a mailto link, Vasavägen 82
18141 Lidingö

Besöksadress:
Vasavägen 82
18141 Lidingö

Kontakt:
Tel: 0730203462
E-post: This is a mailto link

Se all info