Hoppa till sidans innehåll

Guld till Anna och silver till Johan på natt SM!!

30 MAR 2019 17:45
  • Uppdaterad: 30 MAR 2019 17:45

Fredagen 29:e mars var det dags att dela ut årets första SM medaljer, då natt SM avgjordes i Hässleholm. Anna lyckades öppna SM säsongen starkast och kammade hem guldet i damklassen överlägset  då tvåan, Susen Lösch, Ärla IF, var över 1:30 bakom! Även Johan presterade på topp och efter en tuff kamp ända in i mål var det endast Johan Högstrand, IFK Göteborg, som var snabbare med 1 sekund! 

Nedan kan ni läsa Annas och Johans tankar om sina lopp:

Anna: 
Loppet var stabilt och bra men med lite handbroms pga den lite kluriga terrängen och delvis begränsade löpbarheten fram till 15 kontrollen. Sista delen var mer lättlöpt och där kunde jag pressa ut mitt sista och få en stark avslutning! Så stora delar av banan var det svårt att få in en bra känsla och flyt. Men jag jobbade på metodiskt, försökte trycka lite extra i backarna och fortsatte kämpa hela vägen imål även om jag inte alls visste hur mitt lopp skulle stå sig mot övriga.
Jag är superglad över guldet! Så kul med en bra start på säsongen! 

Johan:
Var såklart lite spännande i och med att det var min första tävling för klubben! Men hade en bra plan där jag hela tiden skulle ha koll exakt var jag var vid tydliga punkter men där emellan våga trycka på med mer grov orientering och riktning. Fick en skön start med mycket stig och väg till både ettan och tvåan så kände att jag var inne i loppet tidigt. Sedan gör jag ett riktigt bra lopp och springer ibland med några löpare innan de släpper/missar för att sedan komma ifatt någon annan och det är alltid ett bra tecken. Så jag förstår även att det går bra så efter boet när jag vet att nu är det inte allt för långt kvar försöker jag trycka på lite extra och ge det sista in mot mål. Lyckas med det, även om det blir en liten extra sväng till näst sista kontrollen. Så in mot sista kontrollen är jag mycket nöjd. Springer på mot mål men förstår lite för sent att det handlar om sekunder för då går det ju alltid pressa ur lite till. Tyvärr hinner jag inte fram. Såklart blir jag då lite irriterad på min lilla bom till näst sista men efter 2-3min går det även över då jag faktiskt gjorde ett riktigt bra lopp så jag är nöjd. Kollar även direkt med Magnus om Anna vann eftersom då jag anade att det hade passat henne samt hur övriga sprungit? Innan jag kunde slappna av...

Slutliga resultat finns på Eventor.

STORT GRATTIS ANNA TILL GULDET OCH JOHAN TILL SILVRET!!

Skribent: Ramona Åkermarck-Mähönen
E-post: Adressen Gömd

VÅRA SOCIALA MEDIER:STOLT ARRANGÖR AV:

lidingoloppet-logo.svg

SAMARBETSPARTNERS:

noname logo med platta

Postadress:
IFK Lidingö SOK - Orientering
PDF-fakturor: This is a mailto link, Vasavägen 82
18141 Lidingö

Besöksadress:
Vasavägen 82
18141 Lidingö

Kontakt:
Tel: 0730203462
E-post: This is a mailto link

Se all info