Hoppa till sidans innehåll

Guld till Emma på student-VM!

18 JUL 2018 18:56
Stort grattis till Emma som idag tog guld på medeldistansen i student-VM! Det var en riktigt varm dag i Finland, men Emma lyckades hålla huvudet kallt och vann guldet med god marginal.
  • Uppdaterad: 28 JUL 2018 13:52

Stort grattis till Emma som idag tog guld på medeldistansen i student-VM! Det var en riktigt varm dag i Finland, men Emma lyckades hålla huvudet kallt och vann guldet med god marginal. Nedan kan ni läsa Emmas tankar om guldloppet:

Det var en riktigt tuff dag med strålande sol och stekande hetta så utmaning nummer ett var att hålla sig kylig så länge som möjligt. Liter av vatten i ansikte, skor och över tröja gjorde att jag startade som en blöt katt men det var riktigt skönt kan jag intyga. Denna medeldistans var väldigt uppsnackad som otroligt vacker och jag måste ändå medge att det verkligen var fint där ute. Direkt efter startpunkten öppnade skogen upp sig och det var lätt att förundras och glömma bort uppgiften. Jag kom in i loppet bra men hade en stor utmaning hela loppet att hålla tankarna i styr. I denna värme och med mycket blåbärsris och ljung som sög musten ur ben och huvud var det lätt att tappa koncentrationen. Jag lyckades hålla mig från de stora misstagen genom att alltid stanna och ta kartstopp när jag kände att tankarna började segla iväg eller att terrängen inte stämde överens med mina förväntningar. Dessa många kartstopp gjorde att jag fick känslan av att jag knackade mig igenom banan, men jag kämpade på hela vägen och det känns riktigt ballt att det räckte så långt som till Seger!! Lärorikt att se att man inte alltid måste ha känslan av flow för att genomföra det bra tekniskt. Nu blir det mer bad och glass för att hålla huvudet kallt till kommande lopp! 😀 Wehoo

Resultat hittar ni här. 

Student-VM fortsätter imorgon med sprint, online resultat hittar ni här

(Bild: svenskorientering.se från sprintstafetten i tisdags)

Skribent: Ramona Åkermarck-Mähönen
E-post: Adressen Gömd

VÅRA SOCIALA MEDIER:STOLT ARRANGÖR AV:

lidingoloppet-logo.svg

SAMARBETSPARTNERS:

noname logo med platta

Postadress:
IFK Lidingö SOK - Orientering
PDF-fakturor: This is a mailto link, Vasavägen 82
18141 Lidingö

Besöksadress:
Vasavägen 82
18141 Lidingö

Kontakt:
Tel: 0730203462
E-post: This is a mailto link

Se all info