Hoppa till sidans innehåll

Hector och Ebba vinnare och nya rekordhållare av testloppet

04 APR 2019 22:51
I perfekta förhållanden startade 15 tappra klubbmedlemmar under torsdagskvällen på andra upplagan och våredition av det nya testloppet som är de sista 8km på Lidingöloppsspåret. Av de 15 startande var det hela 13 nya PB vilket är imponerande!
  • Uppdaterad: 04 APR 2019 22:51

Själva loppet vanns av Hector Haines på det nya klubbrekordet 28,11. Hector tog tidigt intiativet i loppet och kunde enkelt glida ifrån den ända på förhand möjliga utmanare Johan efter dryga kilometern. Sedan blev det en ensam kamp mot klockan för både Hector och Johan. Glädjande nog fick de härliga hejarop av Tomas Tapper precis vid starten av Karins backe så att de fick upp farten igen sista 2 km. Johan noterades för tiden 29,26 vilket även det hade varit klubbrekord om nu Hector inte hade deltagit. 

Om det var tråkigt och dramatikslöst i herrklassen var det desto mer dramtik och spänning i damklassen. Ledningen skiftade många gånger under loppet mellan Ebba Ganslandt och Anna Bachman. Anna var kanske den som var lite starkare då hon vid flera tillfällen försökte dra upp tempot i backarna för att skaka av sig Ebba men som vi märkt under vintern är Ebba inte den som viker ner sig. Och så fort de tuffa backarna var över kom hon tillbaka i matchen och visade hur farten ska hållas på platen så att Anna fick slita i stället. In mot upploppet hade Ebba också skaffat sig en liten lucka och när de väl kom in på upploppet var det ganska klart att Ebba skulle vara den starkaste av de två och kunde hålla avståndet hela vägen. Och med tiden 32,15 noterar hon samma tid som Emma Bjessmo satte i vintras vilket innebär att det även då på damsidan blir en ny eller åtminstone en till rekordhållare. Vi noterar även att Ebba sänker sitt personbästa med 6min och 9sekunder. Inte illa det. För Anna blir det även en riktigt bra tid då hon noteras för 32,27 och då tar sig in på topp 3 listan för damer. 

Som tidigare nämnt var det alltså hela 13 nya personbästa. Eller för att vara korrekt var det 5 personbästa och sedan 8 st som gjorde premiär och då skaffade ett personbästa. De övriga fyra löparna utöver Ebba som förbättrade sig var då Isabella Tapper som sänkt sin tid med 10min och 10 sek så nya tiden lyder 35,13. Samuel Murray som sänkte sin tid med 9min och 27sek till 33,20. Synnöve Bråten som med tiden 35,04 sänkte sig med 46 sekunder och Hans Liwång vars nya personbästa är 35,20 och det än sänkning med 11 sek.

Uppdaterade filen med alla resultat finns här: Testlopp SOK 8km Spåret_2019-04-04.xlxs

Bra kämpat alla som deltog! Nästa tillfälle för att slå sig in i historieböckerna blir till hösten innan nästa vinterträningsperiod drar igång

Skribent: Johan Runesson
E-post: Adressen Gömd

VÅRA SOCIALA MEDIER:STOLT ARRANGÖR AV:

lidingoloppet-logo.svg

SAMARBETSPARTNERS:

noname logo med platta

Postadress:
IFK Lidingö SOK - Orientering
PDF-fakturor: This is a mailto link, Vasavägen 82
18141 Lidingö

Besöksadress:
Vasavägen 82
18141 Lidingö

Kontakt:
Tel: 0730203462
E-post: This is a mailto link

Se all info