Hoppa till sidans innehåll

Helena tog GULD på Student-VM

04 AUG 2016 22:54
Helena Karlsson tog guld i stafett när student-VM avslutades på torsdagen. Ytterligare 2 medaljer till Lidingö denna dag, då Florian Schneider och Adela Indrakova tog silver för Schweiz respektive Tjeckien. Totalt blev det 4 medaljer.
  • Uppdaterad: 20 JAN 2017 17:53

Student-VM i Ungern avslutades under torsdagen med stafetter. Av Lidingös 3 deltagare på plats så var alla uttagna att springa i sina respektive länders första lag. Helena hade uppgiften att springa sträcka 2 för Sverige och gjorde ett strålande lopp efter att fått ett fint utgångsläge av första sträckslöperskan Josefin Tjernlund. Helena gick ut som två, och låg tillsammans med Tjeckien som hade Lidingölöparen Adela Indrakova på första sträckan en bra bit in i loppet. Dock visade Helena styrka och såg till att skicka ut Sveriges sista sträckslöpare Lilian Forsgren i ledningen. Lilian gjorde sedan ett riktigt bra orienteringslopp och hängde av jagande Tjeckien och kunde enkelt springa hem guldet till Sverige. 

I herrklassen blev det också svensk seger via 2x OK Linné löpare (Rassmus Andersson och Oskar Sjöberg) på de inledande sträckorna och avslutare var Göteborg-Majornas Johan Runesson. Det var framför allt ett riktigt bra lopp av Oskar som gjorde att Runesson fick ett perfekt avslutningsläge och även här blev det en ohotad seger även om Lidingölöparen Florian Schneider jagade bakom med att föra upp Schweiz till en andra plats.

Florian tog tidigare i veckan också medalj på sprinten där han blev 3:a, Helena Karlsson gjorde ett riktigt bra lopp på långdistansen och blev 4:a.

Mer repotage från Student-VM finns på www.svenskorientering.se och resultat finns på arrangörens hemsida http://wuoc2016.hu/index.php/en/

Skribent: Robert Larsson
E-post: This is a mailto link

VÅRA SOCIALA MEDIER:STOLT ARRANGÖR AV:

lidingoloppet-logo.svg

SAMARBETSPARTNERS:

noname logo med platta

Postadress:
IFK Lidingö SOK - Orientering
PDF-fakturor: This is a mailto link, Vasavägen 82
18141 Lidingö

Besöksadress:
Vasavägen 82
18141 Lidingö

Kontakt:
Tel: 0730203462
E-post: This is a mailto link

Se all info