Hoppa till sidans innehåll
Foto:

IFK Lidingö arrangerar sprint-SM i MTBO 2019

09 DEC 2018 19:58
Fredagen den 23 augusti står Lidingö tillsammans med IFK Enskede som arrangör för sprint-SM i MTBO. Detta följs sedan av medel- och långdistans på lördag och söndag vilka arrangeras av Tullinge SK respektive IFK Enskede/Mälarö SOK.
  • Uppdaterad: 09 DEC 2018 19:58

Ett SM på sprint i MTBO samlar normalt cirka 300 deltagare, på ett SM i MTBO finns det klasser för alla, från HD10 till elit och veteraner. Tävlingsledare är Anders Stjerndahl och banläggare är Ulf Öjebo och Sonia Rodiere. IFK Enskede kommer att vara ansvariga för sekretariatet. Självklart kommer det att behövas fler funktionärer som exempelvis start, kontrollvakter, marka med mera.

Fredagens sprint arrangeras på Norra Djurgården och här kommer de tävlanden att mötas av tre olika terrängtyper: stigrik skogsterräng, bebyggelse i form av ett universitetsområde samt en hel del öppna områden. I södra delen av området finns också en kul och slingrande mtb-slinga vilket kommer glädja de som gillar teknisk singel-track. 

SM-helgen fortsätter

Lördagens långdistans arrangeras av Tullinge SK i terrängområdet där Lida Loop genomförs och med utgångspunkt från Lida friluftsgård. Här blandas stora snabbcyklade stigar med mer svårcyklade singeltracks. Fina förutsättningar för kluriga vägvalsproblem således.

Sist men inte minst, söndagens medeldistans arrangeras av IFK Enskede/Mälarö SOK ute på Ekerö i ett kuperat, extremt stigrikt tallhedsområde nära Ekebyhovsbacken. Det kommer även att bjudas på bokskog och tekniskt svåra stigar.

För dig som ännu inte varit så aktiv inom MTBO hoppas vi på att du tar chansen att åka tävlingarna på lördag och söndag, det kommer att bli fina och roliga tävlingar. Och tro inte att SM-tävlingar bara är för de bästa. På ett SM i MTBO finns det plats för alla, såväl elit som bredd.

Skribent: Anders Stjerndahl

VÅRA SOCIALA MEDIER:STOLT ARRANGÖR AV:

lidingoloppet-logo.svg

SAMARBETSPARTNERS:

noname logo med platta

Postadress:
IFK Lidingö SOK - Orientering
PDF-fakturor: This is a mailto link, Vasavägen 82
18141 Lidingö

Besöksadress:
Vasavägen 82
18141 Lidingö

Kontakt:
Tel: 0730203462
E-post: This is a mailto link

Se all info