Hoppa till sidans innehåll

JOHAN RUNESSON NY TRÄNARE FÖR KLUBBEN

22 SEP 2018 09:24
IFK Lidingö SOK har under flera år satsat på att skapa den bästa utvecklingsmiljön för orienterare i Stockholmsområdet, det är med stor glädje som styrelsen välkomnar Johan Runesson till rollen som klubbtränare
  • Uppdaterad: 22 SEP 2018 09:24

IFK Lidingö SOK har under flera år satsat på att skapa den bästa utvecklingsmiljön för orienterare i Stockholmsområdet, det är med stor glädje som styrelsen och klubben välkomnar Johan Runesson till rollen som klubbtränare och att leda utvecklingen av orienteringsverksamheten i klubben på alla nivåer framöver. 

Johan kommer att flytta till Lidingö under oktober månad och från 1.11 jobba fulltid som tränare. Johans främsta meriter inom orientering är VM brons i stafett och en 4:e plats individuellt på senior VM, samt flertal medaljer på junior VM-nivå. Utöver sin egen elitsatsning och landslagsrepresentation har Johan också en studerat idrottslära- och sport coaching kurser på Örebro och Göteborgs universitet och arbetat på Olgy i Hallsberg och Olofström i kortare perioder, samt själv testat olika internationella miljöer och kulturer för utveckling som orienterare. Att ta med sig dessa erfarenheter in och skapa nästa steg i Lidingös utvecklingsmiljö ser styrelsen som en stor styrka.  

- Jag är otroligt glad och stolt över att få chansen att få jobba som klubbtränare för IFK Lidingö, det är en dröm jag haft sedan gymnasietiden att få jobba som tränare inom orientering där jag får vara med och utveckla människorna i klubben. Det ska bli väldigt roligt och spännande att får jobba i en sådan stark klubb som IFK Lidingö och utveckla orienteringsmiljön till nästa nivå. Att jag dessutom få  vara med och bygga upp den röda tråden från barn, ungdom, junior och elit samt skapa möjlighet för bredd i alla åldrar lockar mig väldigt mycket.  
Känns otroligt kul att jag får chansen att leva min dröm och jag är grymt taggad för uppdraget.


Johan kommer fortsatt satsa på sin egen elitkarriär vid sidan av tränarrollen och kommer senast den 1/7/2019 representera klubben även som löpare.

Välkommen till klubben Johan!  

(bild: Mattias Karlsson)

Skribent: Ramona Åkermarck-Mähönen
E-post: Adressen Gömd

VÅRA SOCIALA MEDIER:STOLT ARRANGÖR AV:

lidingoloppet-logo.svg

SAMARBETSPARTNERS:

noname logo med platta

Postadress:
IFK Lidingö SOK - Orientering
PDF-fakturor: This is a mailto link, Vasavägen 82
18141 Lidingö

Besöksadress:
Vasavägen 82
18141 Lidingö

Kontakt:
Tel: 0730203462
E-post: This is a mailto link

Se all info