Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Killarna i top30 på Jukola!

22 AUG 2021 14:29
  • Skapad: 22 AUG 2021 14:29

Årets Jukola uppe i norra Finland skulle ursprungligen arrangeras i juni månad och då skulle det ha varit en "nattlös" stafett, där kanske inte lampor skulle ha behövts alls! Men då stafetten, pga pandemin, måste flyttas till augusti blev det istället kanske mörkaste Jukola någonsin! 

Lidingö killarna gjorde stabila insatser, efter en tuffare start, och sprang till slut i mål som 29:e lag! I laget sprang Mattia, Rasmus, Hector, Timo, Simon, Björn och Mårten. 

Simon gjorde en riktigt grym insats på femte sträckan, där han endast tappade 53 sekunder på täten! Nedan kan ni läsa om Simons lopp: 

Napapiiri Jukola IFK Lidingö SOK (32) Sträcka 5 - Simon Schuster:

Riktigt laddad att äntligen få springa stafett igen och inspirerad av att vara en del av Lidingös förstalag. Kände mig fokuserad och redo för den utmanande terrängen i Rovaniemi.

Blev utväxlad av Timo som 51:a på min femte sträcka strax efter klockan fyra efter en stabil positiv trend under flera sträckor med plockade placeringar. Fick mina första kontroller bra och kom in i flytet. Sedan en knepig sträcka till fyran genom flera grönområden. Fortfarande mörkt i skogen så det gällde att vara noggrann där. Jobbade bra med kompassen, men fick inte riktigt några tydliga punkter på vägen. Försökte gå på riktning och avståndsbedömning, men blev ändå lite osäker in mot kontrollen och sänkte farten. Fortsatte dock i samma riktning och tillslut kom den. Flöt kanske iväg 30 sekunder där, men nöjd med hur jag löste det.

Därefter gick banan över ett fint parti med öppna berghällar. Hade sällskap av en finsk löpare en bit, men vi delade på oss till åttan. Strax därefter en långsträcka med ganska givet vägval på stig. Dock först över en tung gulmosse. Fick ryggen på Ärlas löpare och någon kontroll senare var vi ett litet gäng. Tog sedan ett säkert runtvägval till den sista kluriga kontrollen, men gjorde en liten krok på 20 sekunder i ringen och några av löparna kunde smita förbi. Sedan i princip bara (det långa) upploppet kvar. Tryckte på bra och kunde växla ut Björn som 39:a. Riktigt härligt att få till ett stabilt nattlopp och endast tappa 53 sekunder på täten. Dessutom 15:e på sträckan (11s från topp 10).

Ni kan även kolla Simons vägval här

Skribent: Ramona Åkermarck-Mähönen
E-post: Adressen Gömd

VÅRA SOCIALA MEDIER:STOLT ARRANGÖR AV:

lidingoloppet-logo.svg

SAMARBETSPARTNERS:

noname logo med platta

Postadress:
IFK Lidingö SOK - Orientering
PDF-fakturor: This is a mailto link, Vasavägen 82
18141 Lidingö

Besöksadress:
Vasavägen 82
18141 Lidingö

Kontakt:
Tel: 0730203462
E-post: This is a mailto link

Se all info