Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Lidingöloppet blir Lidingöloppsveckan!

18 MAR 2021 14:31
  • Skapad: 18 MAR 2021 14:31

Lidingöloppet förlängs med en vecka – Blir kontrollerad löparfest för motionärer och elit

TCS Lidingöloppet förlänger sitt tävlingsarrangemang och skapar TCS Lidingöloppsveckan för att öka säkerheten och tryggheten för löparna. Nya TCS Lidingöloppsveckan startar på fredag den 24 september 2021 med ett nytt femkilometerslopp, TCS Lidingöfemman och avslutas på söndag den 3 oktober med Rosa bandet-loppet. Huvudloppet, den klassiska tremilen, avgörs den 25 september, som vanligt sista lördagen i september. TCS Lidingöloppet är världens största terränglopp och en del av En Svensk Klassiker.

– Vi utvecklar nu TCS Lidingöloppet och startar nya TCS Lidingöloppsveckan under 2021. Det innebär att vi kan skapa säkrare och tryggare tävlingar för alla. Vårt mål är en kontrollerad löparfest för alla, elitlöpare och motionärer i alla åldrar, säger Cecilia Gyldén, generalsekreterare för TCS Lidingöloppet.

TCS Lidingöloppets populära mountainbiketävling Lidingöloppet MTB byter nu också tävlingsdatum från maj till oktober och blir därmed tillsammans med Lilla Lidingöloppet MTB en del av nya TCS Lidingöloppsveckan 2021.

Går över två helger

– Nya TCS Lidingöloppsveckan ger oss möjlighet att sprida ut tävlingarna och startfälten under nio dagar. Det ökar vår flexibilitet och gör det lättare för oss att anpassa och justera tävlingarna efter de regler som gäller för motionsarrangemang i slutet av september. Fokus i år blir att skapa en sammanhållande vecka med fina upplevelser för både löpare och mountainbikecyklister, säger Cecilia Gyldén, generalsekreterare för TCS Lidingöloppet.

TCS Lidingöloppsvecken innebär i praktiken att alla lopp sprids ut under en förlängd vecka som startar på fredag den 24 september och slutar på söndag den 3 oktober. De extra dagarna mellan helgerna ger goda möjligheter att sprida ut tävlingarna i relation till den aktuella covid-situationen i höst.

Finns något för alla

Förlängningen innebär också bättre möjligheter att anpassa transporter och att minska antal personer som befinner sig på samma plats jämfört med en vanlig TCS Lidingöloppshelg.

TCS Lidingöloppsveckan består av en rad olika lopp för både unga, gamla, elitidrottare och motionärer. Sträckornas längd varierar, från några kilometer för de minsta till det klassiska TCS Lidingöloppet 30. Här följer en sammanställning av årets lopp. Fler arrangemang kan tillkomma.

Fredag den 24 september

- TCS Lidingöruset

- TCS Lidingörullet

- TCS Lidingöfemman

Lördag den 25 september

- TCS Lidingöloppet 30

Söndag den 26 september

- TCS Lidingöloppet 15

- TCS Lidingöloppet junior & veteran

Måndag den 27 september - fredag den 1 oktober

- Lidingö Skolstafetter med barn från skolor på Lidingö och Järvaområdet som deltar mot varandra i tre klasser: årskurs 4, årskurs 5-6 och årskurs 7-9.

- Reservdagar som ger möjlighet att flytta delar av andra lopp i relation till aktuella covid-regler.

- Eventuella nya aktiviteter.

Lördag den 2 oktober

- Lidingöloppet MTB 30 km

- Lilla Lidingöloppet MTB

Söndag den 3 oktober

- TCS Lilla Lidingöloppet

- TCS Lidingö knattelopp

- Rosa bandet-loppet

Digitala lopp 1-31 oktober

Utöver loppen på Lidingö kan löpare som vill delta i TCS Lidingöloppet och Rosa bandet-loppet springa dem på hemmaplan mellan den 1 och den 31 oktober.

TCS löper på i tre år till

Tata Consultancy Services (TCS) förlängde nyligen avtalet med TCS Lidingöloppet och är titelsponsor för tävlingen i tre år till. Det ger tävlingen kompetens och resurser att säkra positionen som världens största terränglopp och möjlighet att erbjuda fina och säkra upplevelser för löparna och publiken.

För mer info besök Lidingöloppets hemsida här!

Skribent: Ramona Åkermarck-Mähönen
E-post: Adressen Gömd

VÅRA SOCIALA MEDIER:STOLT ARRANGÖR AV:

lidingoloppet-logo.svg

SAMARBETSPARTNERS:

noname logo med platta

Postadress:
IFK Lidingö SOK - Orientering
PDF-fakturor: This is a mailto link, Vasavägen 82
18141 Lidingö

Besöksadress:
Vasavägen 82
18141 Lidingö

Kontakt:
Tel: 0730203462
E-post: This is a mailto link

Se all info