Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Ny löpare: David Andersson

19 JAN 2017 17:36
David Andersson tidigare i Malung väljer att fortsätta sin satsning med att byta klubb och miljö till oss i Lidingö.
  • Uppdaterad: 20 JAN 2017 17:53

David har internationella framgångar för svenska landslaget med ett VM-silver i stafett 2007, VM-brons i stafett 2011 och ett EM-guld i stafett från 2006. Nationellt har David tillhört eliten i Sverige under många år och är flerfaldig svensk mästare.    
- Jag har fått ett mycket gott intryck av IFK Lidingö vad gäller föreningens struktur och organisation, med ett professionellt ledarteam och god stöttning kring elitlöparna. När jag nu väljer att representera IFK Lidingö ger det extra motivation i min fortsatta satsning, säger David. Att min sambo Elisabeth sedan många år representerar föreningen har naturligtvis även varit bidragande i beslutet att byta klubb.

-Under de senaste åren har jag valt att tävla sparsamt och rikta min individuella satsning enbart mot medeldistans, där jag under 2017 har förhoppningen att vara med och fightas även i internationella sammanhang.

-IFK Lidingö har en rad landslagslöpare på både herr- och damsidan och jag ser fram emot att få utvecklas ihop med dem vid läger och tävlingar. Jag hoppas kunna vara med och bidra till en utvecklande elitmiljö som ska generera i framskjutna placeringar såväl individuellt som i lagsammanhang, avslutar David.

För IFK Lidingö SOK är David ett riktigt bra nyförvärv och hans val ett kvitto på att den långsiktiga satsning som klubben gör på att vara en av de bästa orienteringsklubbarna och utvecklingsmiljöerna för orienterare i världen.-Jag har följt David sedan han hade Smedjebacken-tröjan på sig i unga år och vet vilken otrolig potential han har. Det ska bli otroligt kul att stötta honom mot både kommande individuella tävlingar och som stafettlöpare i klubben.
Att David väljer att fortsätta sin karriär med oss i Lidingö gör att vi får en otroligt duktig och erfaren orienterare som starkt kommer bidra till vår fortsatta utveckling.
Davids entre i Lidingö gör att vi fortsatt ska vara med och slåss om segern på både 10-mila och Jukola även 2017, säger Robert Larsson, vice ordförande.

Välkommen till klubben, David!

Skribent: Robert Larsson
E-post: This is a mailto link

VÅRA SOCIALA MEDIER:STOLT ARRANGÖR AV:

lidingoloppet-logo.svg

SAMARBETSPARTNERS:

noname logo med platta

Postadress:
IFK Lidingö SOK - Orientering
PDF-fakturor: This is a mailto link, Vasavägen 82
18141 Lidingö

Besöksadress:
Vasavägen 82
18141 Lidingö

Kontakt:
Tel: 0730203462
E-post: This is a mailto link

Se all info