Hoppa till sidans innehåll

Nytt damrekord på testrundan

02 APR 2020 21:26
Emma Bjessmo slog till med nytt klubbrekord för damer med tiden 31,46 och sänkte alltså rekordet med hela 27 sekunder från det tidigare rekordet på 32,15 som hon delade med Ebba Ganslandt.

På herrsidan tog Hector ytterligare en seger dock utan PB.
  • Uppdaterad: 02 APR 2020 21:26

Under en förväntad varm kväll såg nog många fram emot en rekordslakt på testrundan men inte långt före uppvärmning skulle börja för de flesta ändrades förutsättningarna ganska drastiskt då det kom in ett regnoväder med både blåst och åska som gjorde kvällen lite mer kall och frusen än vi hade tänkt från början. 

Trots det kom hela 15 tappra SOK:are till start och det skulle även vara premiär för hela 4 st då Pontus Davidsson, Jonas Carlsson, Amelie Rajan och Karolina Bjärnlid deltog för första gången, bäst av nykomlingarna blev Pontus som öppnade upp med 39,19 som första resultat. 

Men nu till det nya rekordet som alltså slogs i damklassen där båda de tidigare rekordinnehavarna var på plats för att försvara sitt rekord. Det handlar alltså om Ebba Ganslandt och Emma Bjessmo, även Anna Bachman var med på startlinjen så det fanns helt klart potential att rekordet var hotat. Och det skulle visa sig som så att Emma var riktigt stark för dagen och kunde sega sig ifrån Ebba och kriga sig fast i ryggen på Timo och Rasmus som gjorde att farten blev sådär perfekt lite snabbare än tidigare rekordet så när väl Emma går i mål får hon alltså tiden 31,46 vilket var nytt rekord med 29 sekunder. Ebba gör det också bra och går i mål som tvåa med tiden 32,55 vilket ändå är 6:e bästa tiden genom tiderna. 3:a för dagen blev Isabella Tapper med tiden 38,34 och hon gick länge en kamp med Per Damberg men fick tyvärr ge sig för dagen. Övriga Personbästa på damsidan var Amelie Rajan som då var med för första gången nu satte upp en tid på 40,42, Agnes Damberg imponerade stort med nya personbästat 40,58 och stod för dagen största sänkning med hela 2min och 54 sekunder!!! Karolina som också hon precis som Amelie var med för första gången kom i mål med tiden 47,42 och konstaterade att nu har hon äntligen en tid att jobba efter och slå till nästa gång. 

På herrsidan blev det dessvärre inget nytt rekord även om Hector stod för ett väldigt bra genomfört lopp och värt att nämna är att hans tid på 28,45 är den näst snabbaste någonsin så väl kämpat. Som lite nämnt i förbi farten blev det lite jämnare på 2:a och 3:e plats då Rasmus Palmqvist och Timo Mähönen gick en hård kamp som vi faktiskt vant oss vid när det gäller testrundan, dem har nu båda sprungit 3 gånger samtidigt och det har aldrig varit mer än 38 sekunders skillnad någon gång. Den här gången var det Rasmus som kunde lägga i en växel till och sega sig ifrån Timo och även i samma veva slå till med nytt PB med tiden 30,50 och för Timo blev det till slut 31,16. Timo endast 3 sekunder från sitt PB vilket då gör att Ramus går om Timo i rekordtabellen. Övriga herrar som imponerade med personbästan var Samuel Murray som imponerade med sina 32,51 och kunde sprinta ifrån Ebba precis på slutet. Notera även Hans Liwång som klockar in på exakt samma tid som i höstas som även var PB på 35,02 och med det har nu Hans sprungit alla 4 ggr och aldrig haft mer än 29 sekunders skillnad då han är stabil på sina 35,02-35,31. Även Per Damberg som kunde hålla undan för vilt spurtande Bella fick med det nytt PB då han sprang in på 38,16 och då alltså sänkte sig med 12 sekunder. Som tidigare nämnt hade vi även två debutanter där Pontus var den snabbaste på sitt nya PB 39,19 men även Jonas stod för en gedigen insats och klockade in på 41,41. 

I och med att säsongen nu inte ritkigt blir som planerat finns det ju all möjlighet att kanske tjuvträna lite så det blir än fler rekord till hösten då vi kör någon gång i slutet på november! Då ser vi fram emot både rekordslakt och rekordmånga deltagare

Historiken är uppdaterad och finns nu här

Skribent: Johan Runesson
E-post: Adressen Gömd

VÅRA SOCIALA MEDIER:STOLT ARRANGÖR AV:

lidingoloppet-logo.svg

SAMARBETSPARTNERS:

noname logo med platta

Postadress:
IFK Lidingö SOK - Orientering
PDF-fakturor: This is a mailto link, Vasavägen 82
18141 Lidingö

Besöksadress:
Vasavägen 82
18141 Lidingö

Kontakt:
Tel: 0730203462
E-post: This is a mailto link

Se all info