Hoppa till sidans innehåll

Rikslägret i Idre

02 JUL 2018 12:12
Förra veckan gick årets riksläger av stapeln i Idre fjäll. Klubben hade 11 ungdomar och 4 ledare på plats bland renarna i den fantastiska fjällterrängen.
  • Uppdaterad: 06 AUG 2018 10:50

Förra veckan gick årets riksläger av stapeln i Idre fjäll. Klubben hade 11 ungdomar och 4 ledare på plats. Det bjöds på fantastisk fjällterräng, men en hel del svåra kontroller. Träningarna bestod av alltifrån par-OL till kontrollplock. Vi bodde mitt i fjällbyn omgivna av nyfikna renar.

Under onsdagen genomfördes aktivitetsdagen traditionsenligt. Ungdomarnas uppgift var att under två och en halv timme samla så mycket "pengar" som möjligt, antingen genom att utföra olika utmaningar eller genom att söka efter en stor "skatt" i området kring fjällbyn. De två bästa lagen gick vidare till en final som avgjordes i form av en microsprint på eftermiddagen. Lukas lag lyckades ta hem segern, grattis!

Sista heldagen på rikslägret bjöd på dubbla turer uppe på fjället. På förmiddagen sprangs en klurig duell-OL (downhill) i närheten av Nipfjället och på eftermiddagen besteg vi den vulkanformade Städjan 1131 möh. Ett uppskattat äventyr även om det blåste väldigt mycket på toppen.

Mellan alla utmanande träningar hanns det även med att lyssna på en föreläsning av Tove Alexandersson och Håkan Carlsson, tävla i lägermästerskap, spela mossfotboll, bowla och bada.

Vi tackar för en härlig vecka och hoppas att de ungdomar som inte blivit för gamla är sugna på att komma tillbaka nästa år! Fler bilder från veckan finns publicerade på Facebook under IFK Lidingö Ungdom.

Toppen av Städjan.

Skribent: Simon Schuster
E-post: Adressen Gömd

VÅRA SOCIALA MEDIER:STOLT ARRANGÖR AV:

lidingoloppet-logo.svg

SAMARBETSPARTNERS:

noname logo med platta

Postadress:
IFK Lidingö SOK - Orientering
PDF-fakturor: This is a mailto link, Vasavägen 82
18141 Lidingö

Besöksadress:
Vasavägen 82
18141 Lidingö

Kontakt:
Tel: 0730203462
E-post: This is a mailto link

Se all info