Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Rikslägret i Sälen

Rikslägret i Sälen

10 JUL 2016 19:40
Måndag efter midsommar åkte Lisa, Agnes, Lukas, Signe, Ludde plus Nick som ledare/tränare upp till Sälen för att delta på Rikslägret. Rikslägret är ett 5-6 dagar långt ungdomsläger som arrangeras varje år av SOFT för ungdomar mellan 13 och 16 år.
  • Uppdaterad: 13 DEC 2016 11:08

I år var det lite extra roligt då O-ringen också går i Sälen 4 veckor senare. Det gjorde att träningar hade ett extra betydelse för oss alla.

Promenad efter fjäll-OL genom trollskogen.

Promenad efter fjäll-OL genom trollskogen.

På plats bodde vi fina stugor där klubben hade sin egen bara ett par hundra meter från Experium där arrangörerna serverad frukost, lunch och middag varje dag. Efter vi hade checkat in och fått allt material och kartor som vi behövde för veckan började vi lägga ett plan för veckans träningar och aktiviter. För det är inte bara träningar som tar fokus under veckan, det finns mycket flera roliga saker som händer också. På första kvällen blev man delad in i lag av 8 med dem andra ungdomarna. Varje dag blir man tilldelad nya uppgifter för att samla poäng. Dem allra flesta poäng samlas in på aktivitetsdagen där man tillsammans med sina lagkompisar får lösa olika uppgifter uppe på fjällen och nere vid Lindvallen. I tillägg till allt detta finns det även möjlighet att bada i experium och köra bowling. Helt enkelt en vecka fyllt med aktiviter av olika slag.

Ludde studsar fram på Fjällen.

Ludde studsar fram på Fjällen.

När det gällde träning så var det mycket fokus att lära sig ett ny terrängtyp som vi i Stockholm inte är van med. Sälen har 3 olika terrängtyper; öppna kallfjäll, halv öppna skog som ligger på branta sluttningar och sist den offra diffus skog som kräver bra förståelse av kurvbilden. Det gjorde uppgiften inte lättare heller att övningana var betydligt mycket svårare än vad man kanske är van med. Till och med coachen fick fokusera på passen för att inte göra bort sig framför sina adepter. Alla kom dock hem från varje pass med mer självförtroende och något nytt som man kunde ta med sig till nästa pass. Vi hade även sällskap av IFK Mora på många pass som gjorde att alla kunde få lite extra sparing och lära känna fler. Vi hade några pass med GPS som gjorde att vi kunde se och analysera träningar efteråt i stugan på ett helt annat sätt. Får tacka Kristian för jobbet han la ner under veckan för allt fix med detta. Länken till tracking hittar ni länge ner.  

Genomgång med Mora inför skogssprint.

Genomgång med Mora inför skogssprint.

Jag som tränare måste även säga att det var väldigt roligt och framförallt enkelt att vara ledare för denna gäng. Ingen större bråk och alla kunde hålla tiderna som jag satt upp. Något jag skulle verkligen rekommendera till någon annan som vill vara med i framtiden som ledare.

Vi är minst sagt ännu mer taggad och förberett för det som väntar här på O-ringen i slutet av juli.

GPS tracking

Lite flera bilder från veckan:

Rikslägret 2016

Rikslägret 2016

Rikslägret 2016

Rikslägret 2016

Rikslägret 2016

Skribent: Nicolas Simonin
E-post: Adressen Gömd

VÅRA SOCIALA MEDIER:STOLT ARRANGÖR AV:

lidingoloppet-logo.svg

SAMARBETSPARTNERS:

noname logo med platta

Postadress:
IFK Lidingö SOK - Orientering
PDF-fakturor: This is a mailto link, Vasavägen 82
18141 Lidingö

Besöksadress:
Vasavägen 82
18141 Lidingö

Kontakt:
Tel: 0730203462
E-post: This is a mailto link

Se all info