Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Seger i första stafetten för 2019

04 MAR 2019 11:13
Det var ett stort och härligt gäng IFK:are som tog sig ned till Skåne under helgen för att dels träna lite inför 10mila samt springa lite tävlingar. Under söndagen avslutades helgen med stafett och där plockade tjejerna hem segern i bra motstånd.

  • Skapad: 04 MAR 2019 11:13

Under helgen har som sagt eliten med sällskap av några starka ungdomar varit nere i Skåne och tränat/tävlat i samband med Sverigepremiären. Tävlingarna var kanske extra intressanta i år med tanke på att 10mila inte går långt ifrån Kristianstad senare i vår och närmare bestämt Glimåkra sista helgen i april. På programmet för klubben var det därför natt under fredagen och sedan träning lördag morgon samt testlopp under eftermiddagen eller kvällen på lördagen beroende på om man var tjej eller kille (som många vet så är det mycket snack om natt för killar i och med att 10mila har 7 nattsträckor). Sedan avslutades helgen med första stafetten för året under söndagen. Det gjordes sjukt många bra lopp och prestationer under helgen på så väl inledande natten och under testloppen så inför stafetten var det mycket god stämmning och kanske en del förhoppningar om framskjutna placeringar för både herr och damlag. 

Tyvärr var det så att det blev ett lite antiklimax på stafetten då en gafflingskontroll under första sträckan för så väl damer och herrar hade fått fel kodsiffra. För vår del drabbades vi av både vårt först och tredje lag i herrstafetten men alla våra damlag hade tur och hade någon av de andra gafflingarna där innan arrangören kunde rätta till misstaget till näst kommande sträckor. Detta gjorde som sagt att det blev lite tidstapp för våra herrlag som man aldrig kan förutspå och helt enkelt en av få gånger då man faktiskt kan skylla på att det var fel på "kartan" och inte mitt fel;) Andralaget klarade sig däremot och höll bra fart genom hela stafetten och blev till slut klubbens bästa lag på herrsidan även om första laget gjorde en stark upphämtning. Andralaget blev till slut 12:a och förstalaget kom i mål som 22:a. För tredjelaget blev det till slut 35:e plats. 

Som sagt klarade vi oss utan kart och kontrollstrul hos damerna under den första sträckan. Damerna visade upp en fantastisk bredd genom hela stafetten och det var flera löpare som precis som herrarna gjorde riktigt bra lopp. Efter en stabil första sträcka av Niina för förstalaget kunde Anna nästan avgöra stafetten redan på andra sträckan då hon skickade ut Emma i en ledning på ca 3 min. Men vi alla vet hur tufft det är när man är ett jagat byte ute i skogen så ingenting är ju aldrig klart i orientering. Det var en lång och nervös väntan men Emma var ju iskall och höll alla nerver i styr så vi kunde hålla undan och defliera i mål som segrare med flaggorna i topp! Som helhet var det också en fin laginsatts då andralaget blev 6:a knappt slagna av förra årets SM vinnare. En liten extra detalj var även att Ebba som junior går in och gör ett kanon lopp på första sträckan för vårt fjärdelag! Nu blir det lite tävlingsuppehåll för dem flesta innan tävlingarna kommer ingång lite högre upp i landet. För de flesta är det nog måsenstafetten den 24:e mars som är nästa tävling som gäller och då hoppas vi på fortsatt fina framgångar för så väl damer och herrar den gången!

Skribent: Johan Runesson
E-post: Adressen Gömd

VÅRA SOCIALA MEDIER:STOLT ARRANGÖR AV:

lidingoloppet-logo.svg

SAMARBETSPARTNERS:

noname logo med platta

Postadress:
IFK Lidingö SOK - Orientering
PDF-fakturor: This is a mailto link, Vasavägen 82
18141 Lidingö

Besöksadress:
Vasavägen 82
18141 Lidingö

Kontakt:
Tel: 0730203462
E-post: This is a mailto link

Se all info