Hoppa till sidans innehåll

SILVER TILL DAMERNA!

16 SEP 2018 19:24
Idag var det dags för stafett SM och våra grymma damer levererade på topp och tog hem silvret! Tävlingen var spännande ändå in i mål och det blev till slut en spurtstrid om silvermedaljen, där Emma var 4 sekunder starkare än Järlas Karolin Ohlsson.
  • Uppdaterad: 16 SEP 2018 19:35

Idag var det dags för stafett SM och våra grymma damer levererade på topp och tog hem silvret! Tävlingen var spännande ändå in i mål och det blev till slut en spurtstrid om silvermedaljen, där Emma var 4 sekunder starkare än Järlas Karolin Ohlsson. Guldet gick till Göteborg-Majorna. 

Nedan kan ni läsa Helenas, Annas och Emmas tankar om sitt lopp: 

1. Helena (Växlade som 3:e, +1:45): Startskottet gick & det var precis lika hetsigt som vanligt. Dessutom lite slagsmål i grönområdet efter startgärdet men väl ute, i den på kartan vita, skogen var det dags att hitta ett bra vägval till den vilt gafflade första kontrollen. Jag slet lite fysiskt i början av banan men lagom till kontroll 7 (av 18) blev det hårdare i backen & mindre undervegetation - precis vad mina ben behövde. Jag gjorde ett stabilt lopp rakt igenom & gjorde jobbet själv hela vägen. Nöjd att ha följt min plan växlade jag över med några spontana ord till Anna: tufft, roligt, tålamod.

2. Anna (växlade som 5:e, +0:37): Det kändes bra när jag gick ut och Helena gav mig ett riktigt kul läge. Långsträcka till första och jag valde att gå runt höger på vägen. Hade sedan några lite sämre sträckor där jag inte riktigt följde min plan och några lag kom ikapp. Påverkades lite för mycket av det mentalt, kände mig trött och hade ingen bra känsla resten av banan fram till varvningen. Men det hjälpe att höra där att jag inte var långt efter täten så jag fick nya krafter efter varvningen och kunde plocka lite tid för att skicka ut Emma med vittring på medaljerna.

3. Emma (i mål som 2:a, +2:55 bakom vinnarna): Jag fick ett väldigt inspirerande läge där jag gick ut som femma men bara 37 sekunder efter. Det ledde till en full satsning där jag jag körde lite utan en tjurrusning för att täta luckan då jag tänkte att jag skulle få så mycket mer igen av det resten av loppet. Jag täppte luckan bra men hade tyvärr en helt annorlunda gaffel till första så jag blev helt själv. Då fick jag jobba ordentligt för att hålla ihop det eftersom jag tagit i så rejält i början. Lite strul gjorde att jag blev ikappsprungen av Karro och Lena vilket tog lite på psyket när det var mer än halva banan kvar. Men jag bet i och vid varvning hörde jag att det var chans på medalj och alla skrik och hejarop gjorde att jag fick lite ny energi att kämpa hela vägen. Det blev en tuff sista runda då vi fick syn på Josefins rygg och när vi lyckades fånga in den hade jag bestämt mig. Jag ska inte vika mig idag. Jag var hur trött som helst men skapade en plan för hur det hela skulle gå till och gav mitt allt. Jag höll på att smälla av på upploppet när Karro dök upp från ingenstans och jagade, men jag lyckades hålla henne bakom. Är så fantastiskt glad över att få dela detta med Helena och Anna!Vilken dag! Så kul att få göra det så bra tillsammans i ett lag.

GRATTIS!

 

Även damernas andra lag, med Linnea, Johanna och Ausrine, presterade stabilt och slutade 12:e. Herrarna första lag var länge med i top10 men fick på slutet ge sig och blev 25:e. Dom yngre tjejerna sprang in på en 21:a plats i D20 klassen. 

 

Skribent: Ramona Åkermarck-Mähönen
E-post: Adressen Gömd

VÅRA SOCIALA MEDIER:STOLT ARRANGÖR AV:

lidingoloppet-logo.svg

SAMARBETSPARTNERS:

noname logo med platta

Postadress:
IFK Lidingö SOK - Orientering
PDF-fakturor: This is a mailto link, Vasavägen 82
18141 Lidingö

Besöksadress:
Vasavägen 82
18141 Lidingö

Kontakt:
Tel: 0730203462
E-post: This is a mailto link

Se all info