Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Swedish League Final i Bollnäs

15 MAJ 2017 19:34
Helgen som gick avgjordes vårens Swedish League i Bollnäs med två deltävlingar och en avslutande jaktstart på söndagen. Fredagens sprint och lördagens medeldistans var uttagningstävlingar för landslagets trupp till världscupen i samt JVM i Finland.
  • Uppdaterad: 08 NOV 2017 14:04

Klubben hade också en hel del ungdomar och motionslöpare på plats för att springa och heja fram våra elitlöpare.

På fredag eftermiddag var det sprint i utkanterna av Bollnäs. Tävlingsområdet innehöll inte några speciella svårigheter utan det var farten och de snabba besluten som avgjorde bland villor, radhus och hyreshus. Bland våra elitlöpare så var det Helena och Emma i D21E och Julia i D18E som hamnade inom och i närheten av topp 10 placeringar. Fullständiga resultat. 

Lördagen bjöd på soligt väder och en bitvis tekniskt utmanande medeldistans i klassiskt Hälsinge terräng med en hel del sten i marken och sköna sluttningar för trötta ben. Bäst av våra elitlöpare lyckades Julia som kom 6a i D18E, och Anna som kom 8:a i D21E. Fullständiga resultat. 

På lördagkvällen hade klubben en gemensam middag på Moheds Camping där vi också hurrade för Anna som fyllde 27 år. Ett stort grattis! 

Söndagens jaktstart erbjöd en förkortad långdistans med varvning på arenan för elitklasserna. Helena gick ut som 4a i D21E och var uppe på 3e plats i en tät kamp med Karolin Ohlsson från Järla, som till slut ledde till en slutlig 4e plats och en prischeck från Svenska Orienteringsförbundet. Bakom Helena sprang Emma bra och slutade på 19:e plats.

I D18E var det en rafflande upplösning med många omkastningar i tätgruppen. I gruppen bakom sprang Julia bra och klättrade till 8e plats efter att ha gått ut som nummer 14. Sixten, Simon, och Måns startade i H20E och speciellt Sixten sprang upp sig ordentligt under jaktstarten och slutade på plats 32. Fullständiga resultat. 

Nu fortsätter vårsäsongen med Stockholm City Cup tävlingar, Ungdomsserien, samt VM tester i Estland där klubben är representerad. Mer om det längre fram.

Skribent: Magnus Rajan

VÅRA SOCIALA MEDIER:STOLT ARRANGÖR AV:

lidingoloppet-logo.svg

SAMARBETSPARTNERS:

noname logo med platta

Postadress:
IFK Lidingö SOK - Orientering
PDF-fakturor: This is a mailto link, Vasavägen 82
18141 Lidingö

Besöksadress:
Vasavägen 82
18141 Lidingö

Kontakt:
Tel: 0730203462
E-post: This is a mailto link

Se all info