Hoppa till sidans innehåll

IFK Lidingö svenska mästare

02 JUL 2022 18:37
Svenska Mästerskapen i sprintstafett avgjordes på lördagen under SM-veckan i Linköping med IFK Lidingö som segrare. Foto: Lars Rönnols
  • Uppdaterad: 02 JUL 2022 18:37

Det blev en spännande tävling när svenska mästerskapen avgjordes i sprintstafett orientering.
Lidingö var en av favoriterna till medalj, och laget beståendes av Veronika Kalinina, Kristoffer Tengroth, Emma Bjessmo och Mårten Boström lyckades att efter ett par års frånvaro springa hem SM-guldet till Lidingö igen.

Veronika inledde start på första sträckan och redan vi första TV-kontrollen så var 3 lag loss i täten. Veronika höll trenden och såg till att med ett säkert lopp växla ut Kristoffer på 2a sträckan. Kristoffer sprang riktigt bra och kontrollerat och när OK Kåres Eskil Kinneberg gör ett fatalt misstag vid varvningen så hade Kristoffer fullt fokus och såg till att föra upp Lidingö i täten.

På den 3:e sträckan sprang sedan Emma Bjessmo riktigt bra och VM-formen höll i sig. Emma utökade försprånget än mer. Sista sträckan blev en riktigt nagelbitare. Mårten Boström sprang riktigt kontrollerat i täten och såg ut att enkelt springa in som segrare. Dock var Västervik först i mål efter att ha hoppat över en kontroll, sedan gjorde Mårten misstag på slutet och blev passerad av IFK Göteborg och sprang i mål på en 2:a plats.
Efter att tävlingsledning och juryn granskat resultaten visade sig att även IFK Göteborg var diskade och därmed kan vi nu titulera oss svenska mästare.

Stort grattis till laget!

Skribent: Robert Larsson
E-post: This is a mailto link

VÅRA SOCIALA MEDIER:STOLT ARRANGÖR AV:

lidingoloppet-logo.svg

SAMARBETSPARTNERS:

noname logo med platta

Postadress:
IFK Lidingö SOK - Orientering
PDF-fakturor: This is a mailto link, Vasavägen 82
18141 Lidingö

Besöksadress:
Vasavägen 82
18141 Lidingö

Kontakt:
Tel: 0730203462
E-post: This is a mailto link

Se all info