Hoppa till sidans innehåll

Springa och anmäla sig till tävling


Hur man ser på tävling och tävlande kan skifta väldigt mycket. Vi vill dock uppmuntra våra ungdomar till att delta på tävlingar som är lämpliga med tanke på ambitionsnivå och färdighet.

Att delta på tävling är så mycket mer än att tävla. Dels får man möjlighet att testa sina färdigheter i okänd terräng och dels kommer man med i den  gemenskap som är så typisk för orientering, att man i en klubb umgås över generationsgränser och färdighetsnivåer. På en orienteringstävling deltar elit och ungdom, nybörjare och erfarna, gamla och unga tillsammans.

Casper Cup

Inför varje säsong plockar vi ut ett antal tävlingar som vi tycker att alla våra ungdomar ska springa.

Sport Ident

På i princip alla tävlingar idag (även klubbtävlingar) så stämplar man med det elektroniska systemet Sport Ident. Det innebär att om du ska springa en tävling måste du ha en sportidentpinne. En sådan pinne lånar vi ut till de ungdomar som vill prova att tävla. När man börjar tävla regelbundet får man själv köpa en egen pinne.

Behöver du låna en sportidentpinne så prata med din ungdomsledare. Slarvar du bort den så får du själv ersätta den. (kostar idag cirka 300 kr)

Utrustning

För att springa en tävling behövs egentligen ingen särskild utrustning förutom sportidentpinnen. Vanliga gymnastikskor och overall fungerar (man får dock inte springa i kortbyxor). Kompass kan man i början låna från klubben.

Vill du se lite proffsigare ut kan du köpa klubbens orienteringskläder samt speciella orienteringsskor. Dessa finns att köpa på alla större orienteringstävlingar samt i större sportaffärer.

Anmäla sig till tävling

För att själv kunna anmäla dig till en tävling loggar du in på klubbens hemsidan vid Eventor. När du loggar in på Eventor använder du det användarnamn och lösenord du fått via mail från IdrottOnline. Dessa får man när man blir medlem i föreningen. Om du är medlem men inte fått något mail från IdrottOnline eller om du tappat bort uppgifterna, kontakta då IFK Lidingö Orienterings kansli.

En mer detaljerad anmälningsinstruktion hittar du här.

Behöver du hjälp med att anmäla dig så fråga din ungdomsledare.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 02:40

VÅRA SOCIALA MEDIER:
STOLT ARRANGÖR AV:

SAMARBETSPARTNERS:

noname logo med platta

Mila

 

Postadress:
IFK Lidingö SOK - Orientering
PDF-fakturor: This is a mailto link, Vasavägen 82
18141 Lidingö

Besöksadress:
Vasavägen 82
18141 Lidingö

Kontakt:
Tel: 0730203462
E-post: This is a mailto link

Se all info