Hoppa till sidans innehåll

Våra träningsgrupper


Säckatorp är hjärtat

Hjärtat för vår klubbverksamhet heter Säckatorp och ligger på höjden ovanför Lidingöloppsmålet på Grönsta gärde. Här är det alltid träningar på torsdagar klockan 18:00. Efter träningen bjuds det på enklare mat för alla som är medlemmar.

Träningar året runt

Under perioden april-oktober, med uppehåll under sommaren, arrangeras en mängd orienteringsträningar, löpträningar, läger och andra aktiviteter. Under vinterhalvåret blir det mest löpträning men även en del helgarrangemang med olika typer av aktiviteter.

Våra grupper

Åldersgränserna är lite flytande och beror på både mognadsnivå men också antalet ungdomar i de olika åldersgrupperna. Äldre ungdomar som vill prova på kan ofta hänga på den äldre grupperna efter några träningar.

Yngsta gruppen 8-10 år heter grön-vit grupp

Här är det lämpligt att börja med att vara med på en orienteringskurs som löper över ett halvår. Under vår och höst erbjuder vi en träning i veckan med orienteringsinslag, alltid på Lidingö. Vi håller även igång under vinterhalvåret med träning på Säckatorp med olika lekfulla löpträningar, ibland med inslag av karta. Dessutom några helgaktiviteter med inslag av både orientering och sociala aktivieter.

Förutom träning vill vi peppa ungdomarna att vara med på nära och enkla tävlingar såsom klubbtävlingar och ungdomserien samt att delta i korta läger i Stockholmstrakten.

10-12 år heter vit-gul grupp

Nu ändras träningen så att man under säsong oftast får träna två gånger i veckan, ibland utanför Lidingö.

På vintern är det träning två gånger i veckan; ett pass löpkvalité på Bosön och ett pass blandat löpträning, nattcuper och nattorientering. Finns det snö åker vi gärna skidor. Dessutom blir det då och då helgaktiviteter, bland annat med sociala inslag.

Det finns nu fler tävlingar att välja på och det finns nu också möjlighet att åka på fler läger och lite längre bort. Vi peppar ungdomarna att våga sig på lite svårare banor på egen hand.

13-14 år heter orange grupp

Samma inriktning som gul grupp men med lite svårare träningsbanor. Vi uppmuntrar till utmaningar både på träning och tävling. Vi ser gärna att ungdomarna deltar på stafetter i Stockholmsområdet.

14-18 år heter röd eller violett grupp

Under säsong ser träning ut på ungefär samma sätt som tidigare. Träningen planeras mera individuellt och där det kan finnas möjlighet att utifrån ambitionsnivå träna med äldre löpare.

Även under vintern ser träningen ut på samma sätt som tidigare med skillnaden att det även under vintern, särskilt på helgerna, finns möjlighet att träna med äldre löpare.

Det är nu lämpligt att åka på läger längre bort och tävla mer i nya terrängtyper.

Uppdaterad: 09 SEP 2018 19:33 Skribent: Torbjörn Jarlemark

VÅRA SOCIALA MEDIER:
STOLT ARRANGÖR AV:

SAMARBETSPARTNERS:

noname logo med platta

Mila

 

Postadress:
IFK Lidingö SOK - Orientering
PDF-fakturor: This is a mailto link, Vasavägen 82
18141 Lidingö

Besöksadress:
Vasavägen 82
18141 Lidingö

Kontakt:
Tel: 0730203462
E-post: This is a mailto link

Se all info